Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tko pobijedi – prvak

Autor: Andrija Dešpoja

13.04.2010. 22:00
Tko pobijedi – prvak

Foto: Sebastian GOVORČIN



Cilj nam je završiti sezonu na prvom mjestu Lige za ostanak. Za to nam je potrebna pobjeda nad Splićanima – kaže Dražović


Došao je i taj tjedan u kojem se polako spušta zastor na vrlo aktivnu sezonu košarkaša Borik-Puntamike. Naime, pred njima se nalaze još dva dvoboja, prvi već danas protiv Splita te onaj posljednji u subotu u Dubrovniku. Sve su glavne brige prebrinute, zeleni će i dogodine “plesati” po terenima A-1 lige, no motiva u sportu nikad ne nedostaje. Aktualan motiv je ostati na čelu ljestvice Lige za ostanak, a za to im treba upravo slavlje nad žutima večeras u Jazinama. Nekad bi dolazak trostrukog prvaka Europe pobudio veliko zanimanje, no realnost je takva da se bez puno okolišanja može najaviti da su u ovom dvoboju veći favoriti upravo Puntamičani. Ovo će biti četvrti ovosezonski ogled “zelenih” i “žutih”, a u svih troje do sad su slavili domaćini. No, posljednji poraz pred dva tjedna je Puntamičanima još u glavama i htjet će se sigurno uzvratiti. To je prvo izustio i Tomislav Dražović koji će vrlo vjerojatno biti odsutan u ovom dvoboju zbog ozljede pete.
– Moramo odigrati onako kako najbolje znamo i kako obično pobjeđujemo. Nema tu nekih velikih tajni, odlično se poznajemo i znamo sve jedni o drugima. Sezona je pri kraju, mi i Splićani se imamo boriti za prestiž no i to je sasvim dovoljno da bude vruće na parketu, jer sigurno je da ni mi, a ni oni ne volimo gubiti. Stoga očekujem da ćemo im uzvratiti za prošli poraz kad su nas uistinu nadigrali, a cilj nam je završiti sezonu na prvom mjestu Lige za ostanak. Za to nam je upravo potrebna pobjeda nad Splićanima – smatra Dražović.
Opasnost iz redova “žutih” dolazi sa svih strana. Sumić, Batin, Vrkić, Macura, Mimica i ostali njihovi iskusniji igrači. Ipak u posljednje vrijeme dosta minuta dobijaju njihovi daroviti mladci poput Katića, Jakoliša, Najeva. Koliko to igra ulogu u ovakvoj utakmici?
– Split ima darovitu generaciju tih mladih igrača i to smo najbolje iskusili upravo mi na svojoj koži. U prvoj nam je velike probleme pravio taj Katić, a u prošloj je to bio Najev. Međutim, pokazali su i naši mlađi igrači da imaju što za reći, pa očekujem da ćemo i na tom području uzvratiti Splićanima.
U Kaštelima nije bilo vas i Olivarija. S kakvim snagama će te na Splićane?
– Cijelu sezonu prate nas pehovi s ozljedama, a čini mi se da smo upravo Olivari i ja najviše imali nesreće. Ovaj put imam problem s petom koja je natučena pri odrađivanju polaganja. Bolno je, upravo idem kod liječnika i teško da ću konkurirati za sastav protiv Splita.


 U PAZIN NA OPROŠTAJ OD MATKA




Sve u Borik-Puntamici zatekla je vijest o pogibiji Matka Gortana, nekad člana zadarskog prvoligaša, koji je izgubio život u Pazinu gdje je živio i igrao za A-2 ligaša Puris. Nekadašnji član kadeta (1999./00.) i juniora (2000./01.) “zelenih” nije imao sreće pri izlijetanju s ceste i tako ostavio u tuzi cijeli Pazin i sve one koji su ga dobro poznavali. Svi oni će se složiti da takvog čovjeka i igrača će teško biti nadoknaditi u njegovom KK Purisu. Na posljednji oproštaj od Matka otišao je i stručni stožer Borik-Puntamike na čelu s Perom Perićem, sportskim direktorom i Nevenom Plantakom, trenerom prve momčadi.