Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Arbanaške zaustavljene u finalu

13.04.2011. 22:00
Arbanaške zaustavljene u finalu


Sportska dvorana na Poljudu u ponedjeljak je ugostila završnicu školskog Prvenstva Dalmacije za odbojkašice. Nastup na finalnom turniru izborile su ekipe: OŠ Tina Ujevića iz Šibenika, OŠ Župa Dubrovačka, OŠ Marka Marulića iz Sinja, dok je Zadarsku županiju već tradicionalno predstavljala OŠ Krune Krstića. Nakon izvlačenja parova prvo polufinale odigrale su Sinjanke i Šibenčanke, a OŠ Marka Marulića slavila je s 2:1 u setovima.
Arbanaške su bile uvjerljivije u srazu s ekipom iz Dubrovačko – neretvanske županije, pa im je konačnih 2:0 omogućilo plasman u treće uzastopno finale.
U dvoboju u kojem su Arbanaške branile prošlogodišnju titulu prvakinja Dalmacije Sinj je poveo s 1:0 u setovima, Zadranke su potom izjednačile, no u odlučujućem setu, kod rezultata 4:2 za viceprvakinje Hrvatske, sinjske osnovnoškolke iskoristile su velik broj tehničkih grešaka svojih suparnica te slavile u napetoj završnici.
– Glavni razlog gubitka finala definitivno je neigranje prvog tehničara Matee Bajlo, bez koje naša ekipa igra puno sporije. Visoke igračice Sinja to su znalački koristile, odigravši sjajno u bloku i obrani. Također, neke igračice nemaju dovoljno iskustva za ovako teške utakmice – kazao je Karlo Lisica, voditelj OŠ Krune Krstića, čiji sastav neće morati dugo čekati na priliku za uzvrat. Već za mjesec dana, kada se na istom mjestu održava završnica Prvenstva mlađih kadetkinja, odbojkašice Arbanasa i Sinja susrest će se na turniru s kojeg četiri ekipe odlaze na Prvenstvo Hrvatske u Osijeku.
U borbi za treće mjesto OŠ Tina Ujevića svladala je Župu s 2:0.