Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U godinu dana udruzi pristupilo 80 novih članova

13.04.2011. 22:00
U godinu dana udruzi pristupilo 80 novih članova


U suradnji s tijelima Grada Zadra planiramo urediti novi dio prostora Udruge, te otvoriti radno mjesto administratora, izvršiti sve pripreme za ljetnu sezonu na plaži „Uskok” te organizirati tečajeve i edukaciju članova na računalu kao i druge radionice, istaknuo je Stanko Panić, dopredsjednik Udruge


Na redovnoj skupštini Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije imenovala je Milu Bašića novim predsjednikom.
– U rujnu prošle godine predsjednik Udruge, gospodin Ivan Anušić podnio je ostavku zbog zdravstvenih razloga a sve potrebne obveze do sada sam ja izvršavao, kazao je Stanko Panić, dopredsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije.
Panić je između ostalog spomenuo kako se o bivšem predsjedniku Udruge Ivanu Anušiću u jednom dnevnom listu  nekorektno i neistinito pisalo te se na taj način i njega kao dopresjednika dovelo u nezgodan položaj, dodavši kako je Udruga odlučila ne ulaziti u raspravu s autorom spomenutih napisa.
Na skupštini je objavljeno kako danas Udruga broji 725 članova od 30 do 100 posto invalidnosti i različitih tjelesnih oštećenja, te od šest do 88 godina starosti. Od travnja 2010. godine u Udrugu se učlanilo 80 novih osoba s tjelesnim invaliditetom, dok je 19 članova je preminulo. Udruga tjelesnih  invalida  ima i ‘pomažuće’ članove a to su roditelji osoba  s invaliditetom ili ljudi dobre  volje koji žele svojim radom pomoći udruzi a trenutno ih ima trideset i dvoje.
Financijsko i materijalno poslovanje, odnosno završni račun  za 2010. godinu Predsjedništvo  je utvrdilo na svojoj sjednici  održanoj u veljači ove godine te  je dostavljeno Državnoj reviziji i  FINI na usvajanje i kontrolu. Ukupan prihod ostvaren u 2010. godini iznosio je 58.984 kuna, a rashod 71.633 kuna.
– U suradnji s tijelima Grada Zadra planiramo urediti novi dio prostora Udruge, te otvoriti radno mjesto administratora, izvršiti sve pripreme za ljetnu sezonu na plaži „Uskok”  te organizirati tečajeve i edukaciju članova na računalu kao i druge radionice, istaknuo je Stanko Panić.
Zajedno sa SOIH-om Udruga privodi kraju “Vodič za osobe s invaliditetom” za Zadarsku županiju, u kojem je obuhvaćeno svih šest gradova i 28 općina. Planira se i pojačanje rada aktive mladih MOSI-Zadar, koji djeluje u Udruzi od  2006. Godine.
Udruga ima u planu 5. svibnja obilježiti Nacionalni dan osoba s celebralnom paralizom, a 21. lipnja Nacionalni dan neuromuskularnih bolesti.  Međunarodni dan invalida  obilježit će se 3. prosinca tradicionalnim okupljanjem članova Udruge i sportskim susretom s drugim udrugama, kao  i drugim prigodnim aktivnostima i manifestacijama.
– Ovim putem zahvaljujem našem predsjedniku u ostavci Ivanu Anušiću za sve što je učinio za našu Udruge te svim dobrim ljudima koji svojim donacijama pomažu u ovim teškim vremenima kao i Gradu Zadru i Zadarskoj županiji koji su nam omogućili da ostvarimo neke od naših ciljeva, kazao je Panić.