U godinu dana udruzi pristupilo 80 novih članova

Slika korisnika admin
Adam VIDAS

Na redovnoj skupštini Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije imenovala je Milu Bašića novim predsjednikom.

- U rujnu prošle godine predsjednik Udruge, gospodin Ivan Anušić podnio je ostavku zbog zdravstvenih razloga a sve potrebne obveze do sada sam ja izvršavao, kazao je Stanko Panić, dopredsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije.

Panić je između ostalog spomenuo kako se o bivšem predsjedniku Udruge Ivanu Anušiću u jednom dnevnom listu  nekorektno i neistinito pisalo te se na taj način i njega kao dopresjednika dovelo u nezgodan položaj, dodavši kako je Udruga odlučila ne ulaziti u raspravu s autorom spomenutih napisa.

Na skupštini je objavljeno kako danas Udruga broji 725 članova od 30 do 100 posto invalidnosti i različitih tjelesnih oštećenja, te od šest do 88 godina starosti. Od travnja 2010. godine u Udrugu se učlanilo 80 novih osoba s tjelesnim invaliditetom, dok je 19 članova je preminulo. Udruga tjelesnih  invalida  ima i 'pomažuće' članove a to su roditelji osoba  s invaliditetom ili ljudi dobre  volje koji žele svojim radom pomoći udruzi a trenutno ih ima trideset i dvoje.

Financijsko i materijalno poslovanje, odnosno završni račun  za 2010. godinu Predsjedništvo  je utvrdilo na svojoj sjednici  održanoj u veljači ove godine te  je dostavljeno Državnoj reviziji i  FINI na usvajanje i kontrolu. Ukupan prihod ostvaren u 2010. godini iznosio je 58.984 kuna, a rashod 71.633 kuna.

- U suradnji s tijelima Grada Zadra planiramo urediti novi dio prostora Udruge, te otvoriti radno mjesto administratora, izvršiti sve pripreme za ljetnu sezonu na plaži „Uskok"  te organizirati tečajeve i edukaciju članova na računalu kao i druge radionice, istaknuo je Stanko Panić.

Zajedno sa SOIH-om Udruga privodi kraju "Vodič za osobe s invaliditetom" za Zadarsku županiju, u kojem je obuhvaćeno svih šest gradova i 28 općina. Planira se i pojačanje rada aktive mladih MOSI-Zadar, koji djeluje u Udruzi od  2006. Godine.

Udruga ima u planu 5. svibnja obilježiti Nacionalni dan osoba s celebralnom paralizom, a 21. lipnja Nacionalni dan neuromuskularnih bolesti.  Međunarodni dan invalida  obilježit će se 3. prosinca tradicionalnim okupljanjem članova Udruge i sportskim susretom s drugim udrugama, kao  i drugim prigodnim aktivnostima i manifestacijama.

- Ovim putem zahvaljujem našem predsjedniku u ostavci Ivanu Anušiću za sve što je učinio za našu Udruge te svim dobrim ljudima koji svojim donacijama pomažu u ovim teškim vremenima kao i Gradu Zadru i Zadarskoj županiji koji su nam omogućili da ostvarimo neke od naših ciljeva, kazao je Panić.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno