Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kalmeta završio u bolnici, a i Barbaroša bolestan!

13.04.2012. 22:00
Kalmeta završio u bolnici, a i Barbaroša bolestan!


Kalmeta je svoj izostanak opravdao visokom temperaturom dok je Barbaroša osim bolesti, sudu pojasnio i kako je riječ o sukobu interesa s obzirom na to da tužiteljstvo zastupa Ivica Škara kojeg je on nakon uhićenja zajedno s još 11-oricom iz PU zadarske i sa suda tužio zbog toga što je završio iza rešetaka


Zbog bolesti Luke Kalmete, 32-godišnjeg bivšeg europskog prvaka u “full contactu” i člana splitskog boksačkog kluba Pitbull te Zdravka Barbaroše, 57-godišnjeg vlasnika propalog hotela “President” odgođen im je početak suđenja zbog reketarenja, odnosno iznude i poticanja na to kazneno djelo.
Obojica su, naime, svoj nedolazak opravdala bolešću i to Barbaroša osobno, dok je Kalmetin izostanak opravdala njegova odvjetnica Tanja Budimir navodeći u dopisu da je njezin klijent s temperaturom većom od 39 stupnjeva otišao u bolnicu.
Osim njih dvojice, izostanak su opravdali i dvoje svjedoka, Marko i Vesna Francuzović, također zbog bolesti, a sucu Domagoju Kurobasi javio se i odvjetnik Gordan Nižić jer je Zdravko Barbaroša u međuvremenu angažirao drugog odvjetnika, Senada Tabakovića iz Rijeke.
– Pred sam početak glavne rasprave iz Ureda za podršku žrtvama i svjedocima stigao je podnesak u kojem se navodi kako im se obratio svjedok Marko Francuzović zatraživši od njih da opravdaju njegov nedolazak na sudsko ročište. Kako ne postoje uvjeti za održavanje glavne rasprave, ročište se odgađa do daljnjega, odnosno dok se ne izvrši uvid u liječničku dokumentaciju za Luku Kalmetu kako bi se zakazalo novo ročište na koje će on moći doći – rekao je sudac Kurobasa.
 Još je napomenuo kako je Barbaroša uz ispriku zbog nedolaska, sudu dostavio i podnesak u kojem navodi kako postoji i “određeni sukob interesa u ovom postupku jer optužbu zastupa Ivica Škara”. Takav zaključak, Barbaroša pojašnjava činjenicom da je on nakon uhićenja zbog kaznenog djela zbog kojeg mu se sudi, tužio tužitelje Ivicu Škaru i Trpimira Kučinu te da s njima vodi sudski spor pred Općinskim sudom u Šibeniku. Osim njih, Barbaroša je tužio još dvoje pravosudnih djelatnika i osmoricu zaposlenika u PU zadarskoj optužujući ih zbog kaznenog djela protupravnog lišavanja slobode.
Podsjetimo, Kalmeta i Barbaroša uhićeni su 25. travnja 2009. godine zbog sumnje da su reketarili 22-godišnjeg građevinskog radnika Marka Francuzovića. Kalmetu se sumnjiči da je od Francuzovića zbog njegova duga Barbaroši za noćenje u Presidentu u visini od osam tisuća, naplatio 28 tisuća kuna koje mu je Francuzović isplatio na ruke. Vlasnik nekada elitnog hotela s četiri zvjezdice sumnjiči se da je reketario mladića, ali i da je Kalmetu na to poticao.