Vremenske prilike baš i ne mogu utjecati na broj gostiju u našem hotelu jer nas uglavnom posjećuju grupe koje su dogovorene puno ranije. Jedino što je kiša možda smanjila broj individulanih, last minute gostiju. No sve u svemu, mi smo ostvarenim rezultatima veoma zadovoljni, rekao je direktor hotela “Kolovare” Hrvoje Šestan
Otvaranje turističke predsezone i zbrajanje prvih rezultata uvijek je vezano uz uskrsne blagdane. Kako se po jutru dan poznaje tako i hotelijeri u većini slučejeva prema rezultatima ostavrenima za uskrsne blagdane mogu predvidjeti i kakva će biti glavna turistička sezona.
Zadarski hotelijeri s kojima smo razgovarali i uoči Uskrsa, u očekivanjima za uskrsni vikend bili su optimistični. Ipak, optimistične najave povezivali su i sa željama da vrijeme za Uskrs bude lijepo i sunčano.
Budući da nas ove godine meteorološke prilike za blagdane nisu počastile sunčanim i toplim danima, zanimalo nas je kako su na broj gostiju koji su Uskrs odlučili provesti u Zadru utjecali kiša i razmjerno niske temperature.
U Piniji odsjelo 250 gostiju
– Vremenske prilike baš i ne mogu utjecati na broj gostiju u našem hotelu jer nas uglavnom posjećuju grupe koje su dogovorene puno ranije. Jedino što je kiša možda smanjila broj individulanih, last minute gostiju. No sve u svemu, mi smo ostvarenim rezultatima veoma zadovoljni. Sve je prošlo u skladu s očekivanjima, a rezultati su na razini lanjskog Uskrsa, rekao je direktor hotela Kolovare Hrvoje Šestan.
On nas informira da je za Uskrs u ovom hotelu odsjelo najviše Talijana. Bilo je, kako je kazao, i Španjolaca u prolazu, a znatan je i broj Nijemaca koji u hotelu ostaju i tjedan nakon Uskrsa.
Kiša nije otjerala ni goste hotela “Pinija” u Petrčanima. Kako nas je izvijestila Branka Martinec, direktorica marketinga u hotelu Pinija, u ovom je hotelu protekli vikend odsjelo oko 250 gostiju. Upravo onoliko koliko je i bilo očekivano.
– Uskrs je protekao sukladno našim planovima. Zadovoljni smo i mi i naši gosti. Nitko nam se nije žalio zbog lošeg vremena jer u našem hotelu ima puno sadržaja koje su gosti, vjerojatno i zbog kišnog vremena, ovaj put maksimalno koristili. Tu su, dakle, unutarnji bazen, fitness centar, solarij, masaža, biljar, stolni tenis i slično. Također moram istaknuti jednu novost, a to je show cooking. Naime, u našem potpuno obnovnljenom restoranu kuhari od ove sezone kuhaju pred gostima koji razgovarajući s njima iznose svoje želje i sugestije oko izbora i načina pripremanja namirnica, a također postavljaju i pitanja. Sa show cookingom smo započeli 31. ožujka kada smo otvorili novouređeni restoran, a ova se novina pokazala kao pun pogodak, kazuje Martinec.
Ona nas informira da su uoči uskrsnih blagdana za goste otvoreni B i C krila hotela, a krilo A bit će otvoreno uoči 1. svibnja.
“Bastion” dupkom pun
– Uobičajena je praksa da se uoči Uskrsa otvore krila B i C, a krilo A u svibnju. Broj gostiju je bio na razini prošlog Uskrsa, a slična je i njihova nacionalna struktura. Najviše je dakle bilo Nijemaca, koje po brojnosti slijede Hrvati i Slovenci, rekla je Martinec.
Mladenka Štura, direktorica hotela “Bastion”, pohvalila se, pak, 100-postotnom popunjenošću.
– Ove godine smo već u drugoj polovini ožujka imali 15 posto bolju popunjenost hotela nego u isto vrijeme lani. Mislim da je to najviše povezano s ranijim uvođenjem niskotarifnih letova. Odličan je bio i prvi tjedan u travnju, da bismo tijekom uskrsnih blagdana bili skroz popunjeni, navodi Štura koja nam otkriva da su gosti “Bastiona” većinu vremena provodili u hotelu. I to stoga što su djelatnici hotela pripremili odlične wellness pakete, Spa relax zone, a tu su i cardio-fitness, trake za trčanje, bicikli, opuštajuće masaže…
Goste je u hotel mamila i lijepo osmišljena ponuda autohtonih jela.
– Što se nacionalne strukture tiče najviše je bilo Nijemaca i Slovenaca te nešto Francuza. Domaćih gostiju nije bilo, rekla je Štura te otkrila da je booking za 1. svibnja kao i za glavnu turističku sezonu odličan.
– Ostaje nam sada da sve odradimo kako treba pa da i goste koji će nam tek doći privučemo da nam se vrate.
Da bi slika o popunjenosti zadarskih hotela za uskrsne blagdane bila potpuna, nedostaju još podaci Falkensteiner Hotela Zadar koji imaju najveće smještajne kapacitete. Iako smo ovoj hotelskoj kući upit poslali još prije tri dana, u Falkensteineru, izgleda, nisu bili zainteresirani da informacije o popunjenosti svojih hotela za Uskrs podijele sa zadarskom javnosti.
najnovije
najčitanije
Nogomet
Nogomet
Tudorov Lazio slavio u uzvratu, ali Juventus ide u finale Kupa Italije
Crna Kronika
materijalna šteta
U Zadru starcu ukrao novčanik s novcem i dokumentima
Crna Kronika
nepoznati počinitelj
Iz trgovine na Arbanasima ukradena blagajna
Crna Kronika
kaznena prijava
Dvojica na Arbanasima ukrala automobil
Svijet
Masovna uhićenja
Razbijena mreža krijumčara migranata, na “biznisu” su digli milijune eura
Nogomet
TRENER MLAĐIH KATEGORIJA
Zadarski trener Patrik Puljić o borbi s bolešću: ‘Najteža faza bila je suočavanje s dijagnozom…’
Zadar
velika promjena
NOVI KONCEPT Od sljedeće godine uvodi se devetogodišnje obrazovanje. Evo kako će funkcionirati
Crna Kronika
NAPAD
TEŽAK NAPAD U VIRU: Staklenom bocom i fizičkom snagom udario 53-godišnjakinju, ozlijeđena je
Zadar
NIZ ŠALJIVIH KOMENTARA
NASUPROT FOŠE: Mnogi se sprdaju s cipelicama ‘zadarske Pepeljuge’: ‘Da znam tko je princ…’
Rukomet
bliži se kraj sezone