Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Milošević: Jadranka Kosor kriva što HDZ nije prava oporba

13.04.2012. 22:00
Milošević: Jadranka Kosor kriva što HDZ nije prava oporba


Kandidat za predsjednika HDZ-a Ivan Domagoj Milošević optužio je jučer aktualnu šeficu stranke Jadranku Kosor da je kriva zbog toga jer HDZ nije konstruktivna, odgovorna i žestoka oporba.
– Sebe za to ne smatram odgovornim jer me nisu ni pitali kako bi se to moglo najbolje zajednički organizirati za vrijeme dok traju unutarstranački procesi, rekao je Milošević na konferenciji za novinare.
 Dodao je da je predsjedništvo stranke svojom prošlotjednom odlukom da se odbije prijedlog predsjednice Kosor da se izbori za šefa stranke održe po modelu jedan član jedan glas “spasilo ugled stranke jer se držalo demokratskog načela da nema promjena pravila usred izborne bitke iako sam i ja u načelu za model jedan član jedan glas”.
Milošević je predložio izmjene stranačkog statuta po kojima bi članovi predsjedništva Mladeži HDZ-a ubuduće imali zajamčena mjesta u Nacionalnom vijeću, a po jedan predstavnik iseljeništva i utemeljitelja u predsjedništvu stranke.
– Uvela bi se i funkcija direktora stranke koji bi bio zadužen za pitanja poslovanja stranke. Ta bi se funkcija razdvojila od funkcije glavnog tajnika koji je odgovoran za politička pitanja. Direktora ima većina konzervativnih stranaka u EU, rekao je Milošević.
On je pozvao saborske zastupnike da ne podrže inicijativu o ukidanju pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad Bleiburgom. Milošević je rekao da “Vlada ne zna kako zemlju izvući iz krize”, te da je “krajnji cinizam obećati mladima da će se moći zapošljavati, ali bez plaće, u času kada je na burzi najviše mladih i obrazovanih”.
– Premijer bi trebao, ako je to ikako moguće ne preko facebooka, iskazati plan i program kako će pokrenuti zapošljavanje i investicije. To su bila ključna pitanja na kojima je Kukuriku koalicija dobila mandat.
O nekoordiniranosti članova Vlade govori i to da se jedan dan čuju najave o dostizanju brojke od 350 tisuća nezaposlenih u zemlji. Potom se čuje kako treba otpustiti 10.000 ljudi iz državnih i javnih službi, iako je prethodno Milanović najavio kako toga neće biti. A nakon dan dva čuje se kako će se otpustiti samo njih pet tisuća.
Molim prvog potpredsjednika Vlade i nadležnog ministra da se dogovore i da nas ne nerviraju šaljući jasnu poruku kako nemaju plan i program, rekao je Milošević.