Umjetnik posvećen ljepoti

Slika korisnika admin
Autor: 
Mile MARIĆ
Detalj s otvorenja

U Galeriji Gradske knjižnice Benkovac otvorena je izložba Stipe Golca u sklopu projekta "Ljepota raznolikosti VII". Izložba je uvrštena u ovogodišnje Dane županije, a kako se radi o svestranom umjetniku koji je, među ostalim, objavio i deset knjiga aforizama, tijekom otvorenja okupljeni su mogli čuti i odabrane autorove aforizme.

Pozdravljajući autora i prisutne građane gradonačelnik Benkovca Branko Kutija prisjetio se prve Golčeve izložbe u Benkovcu koja je održana u Domu HV-a 1996. godine, neposredno nakon završetka Domovinskog rata. S likovnim opusom i izričajem Golca okupljene je upoznao pjesnik i slikar Zvonko Čulina kazavši za umjetnika kako se radi o pozitivnoj osobnosti, opredjeljenom i posvećenom ljepoti. O književniku Golcu govorio je Fabijan Lovrić nazivajući njegove aforizme "sudbinskim zaokretom u komunikaciji, od slikovnog jezika do grafemske riječi, kojom prenosi osjećaje i razmišljanja iskustveno-životnih i filozofskih preokupacija, kako bi uzorito poslužile boljem sutra."

Aforizme su čitali Čulina, Lovrić te ravnatelj Knjižnice Mile Marić, a sretni dobitnici iz publike, čiji su brojevi izvučeni u nagradnoj igri iznenađenja, kući su ponijeli Golčevu knjigu aforizama "Krivo živite, ispravite se".

Izložbu je službeno otvorio župan Stipe Zrilić.

- Večeras smo mogli uživati u likovnosti te upoznati i književnu stranu autora Stipe Golca. Radujem se zajedno s vama što je svojim radovima obogatio Županijske dane u koje se Gradska knjižnica u Benkovcu uključuje već dugi niz godina, rekao je župan.

U glazbenom dijelu programa nastupila je glazbena sekcija KUD-a "Branimir" Benkovac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno