Iz Ostree iscurila masna voda, oprez cesta na tom području je klizava!

Slika korisnika valentinam
Županijski centar 112
Direktor Ostree Neven Badurina rekao nam je kako je samo pukla cijev s vodom te nema razloga za zabrinutost
PIXSELL
Mještani okolnih mjesta već su prosvjedovali zbog otpadnih voda oko Ostree

U petak navečer iz Tvornice ribe Ostrea u Stankovcima došlo je do curenja, za sada, nepoznate tekućine.  Naime, kako doznajemo iz zadarskog OKC-a, oni su  dobili dojavu kako u Stankovcima curi otpadna masna voda koja se prelijeva sve do ceste DC 27. 

- Nešto prije 19 sati primili smo dojavu kako se u Stankovcima izlila veća količina vode  koja se prelila niz obližnju padine te skroz do ceste zbog čega je i kolnik bio sklizav. Na teren su izašli policajci kao i Ceste Zadarske županije koje su postavile znakove na cestu. Također, o događaju su obaviještene i vodopravna inspekcija, inspekcija zaštite okoliša i Hrvatske vode, rekli su nam iz OKC-a. Dodali su kako je očevidom utvrđeno kako je došlo do kvara u proizvodnom dijelu hale, ali i kako se točan uzrok kvara još uvijek utvrđuje.

- Još uvijek ne možemo reći je li bilo zagađenja niti što se točno izlilo jer je na nadležnim službama da provedu vještačenje te će tek tada biti poznato je li se izlila samo voda ili nešto drugo, rekli su nam iz OKC-a, ne želeći špekulirati što se točno dogodilo. 

Direktor Ostree Neven Badurina rekao nam je kako je samo pukla cijev s vodom te nema razloga za zabrinutost. 

- Pukla je plastična cijev te je došlo do istjecanja vode. Ne znam zbog čega je cijev pukla, to će se utvrditi, rekao je kratko Badurina.

Ovo nije prvi put da su građani imali pritužbi na rad tvornice Ostrea, te su već prošle ogdine orgaizirali i prosvjed kako bi upozorili na smrad i otpadne vode koji dolaze iz tvornice. 

Fotografije s mjesta događaja s portala Rudina press.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)