Oko 1.500 trkača razbudilo Zadar

Slika korisnika anamarijabilan
Održan još jedan Zadar night run
Vedran SITNICA
Brojni trkači čekaju na start

Oko 1.500 zaljubljenika u trčanje, što amatera, a što profesionalaca ispunilo je jučer navečer prostor Foše te su kao rijeka krenuli na znak starta u 21 sat u još jednu noćnu utrku - Zadar night run. Projekt koji je krenuo prije nekoliko godina u organizaciji Triatlon klub Zadar i Škole trčanja Zadar, iz godine u godinu raste te okuplja sve više i više trkača. Ove godine pored standarde tri utrke na 2,5 km, 5 km, i 10 km, trkači su mogli snagu i izdržljivost testirati u polumaratonu. Trčalo se oko Poluotoka i to po mraku, što ovu utrku čini jedinstvenom, dok je za polumaraton, dužine 21.097 metara pripremljena posebna staza. 

 - Ovo je prvi noćni polumaraton u Dalmaciji, a staza je prema zapadnom dijelu grada. To je staza koja spaja prošlosti i sadašnjosti, more i nebo osuto zvijezdama. Vrhunska atmosfera koju ima samo Zadar Night Run i potpuno ravna staza garancija su odlične zabavu i maksimalnih rezultata, rekli su nam organizatori. 

Za pozitivnu atmosferu na startu pobrinuo se DJ Meshi, kao i treneri Zadarskog ludila koji su trkače dobro razbudili i zagrijali prije same utrke.  

Ove godine utrka je imala i još jendu novost. Naime, dodijeljen je prvi Rentlio trofej za polumaraton, kojega je osvojio Ivan Pikunić u muškoj kategoriji (01:22:01.28) te Marijana Katić u ženskoj kategoriji (01:32:13.28).

 

Božo Petrov isto trčao

Predsjednik Mosta, Božo Petrov, boravio je u Zadru, družeći  se sa svojim simpatizerima kako bi ih upoznao sa programom Mosta za  izbore za EU parlament. Naglasio je kako građanima možemo omogućiti pravi europski standard i plaće, a o svojm očekivanjima na ovim  izborma, osobito kada su u pitanju zadarski biraači, za naš je list kazao: 
- Očekujem da ćemo imati odjeka ne samo u Zadru, nego apsolutno  u cijeloj Hrvatskoj. Smatram da hrvatski građani očekuju da se ljudi koji će predstavljati Hrvatsku u EU parlamentu bore upravo za boje Hrvatske. To je ono što je Most nudio cijelo vrijeme i ono za što ćemo se  zalagati jer mi se zalažemo za običnog čovjeka. Smatram da takav glas  konačno treba pobijediti u Hrvatskoj i u EU parlamentu - kazao je Petrov, a na pitanje očekuje li ove godine veću izlaznost nego na proteklim izborima, odgovara: 
- Nadam se da će građani shvatiti važnost i izići na izbore, u protivnom sve će ostati isto, a ja ne mislsim da će građani poduprijeti ovakvu  vladu - poručio je čelnik Mosta koji na izborima za Eurparlament, kako  nam je na kraju kazao, očekuje dva mandata. (M. VLAKIĆ)
Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)