Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Imali smo priliku boriti se za medalju

14.04.2021. 07:22


Juniori Šahovskog kluba Casper lani su bili osmi dok su na ovogodišnje natjecanje u Prvoj ligi, koja je prošle nedjelje završila u Rapcu, osvojili sedmo mjesto.
– Dobro je da smo ostali u ligi, što je i bio minimalni cilj. Rezultat je solidan, s time da smo se uz malo više koncentracije, a možda i sreće, mogli uključiti u borbu za treće mjesto. Pobijedili su nas Stridon i Županja, koji su završili iza nas na ljestvici i u tim smo mečevima smo izgubili korak s vodećima. Liburnija i Junior su se potvrdili kao najkvalitetniji sastavi dok je više klubova imalo priliku za broncu – kaže Veljko Šagi, voditelj i osnivač Caspera koji očekuje da će se ova generacija u juniorskom uzrastu boriti za medalje.
– Bili smo među mlađim sastavima na Prvenstvu Hrvatske i još dvije godine u ovom sastavu možemo nastupati na juniorskim natjecanjima. Sigurno je da ćemo napredovati i da je u budućnosti realno očekivati borbu za vrh.
Šagi je ponosan na sjajnu generaciju mladih šahista koju ima u klubu. Tako je Matej Levačić aktualni juniorski prvak Hrvatske do 17 godina, dok je Mario Ljubičić bio brončani na tom natjecanju. Uz njih na juniorskom PH nastupili su i Karlo Mijić te Noemi Bedić. Svi oni donijeli su klubu 2019. titulu kadetskih prvaka Hrvatske i viceprvaka 2018.
– Nažalost, u Rapcu smo nastupili bez zamjene tako da su svi morali igrati 11 kola, što je bilo jako naporno. Bili bismo još jači da su nastupili Antonio Janković i Josip Jakšić, ali su obojica morali otkazati nastup. Možemo se pohvaliti da smo imali i naša dva šahista u drugim klubovima, Damiana Vučenovića, koji je nastupio za Sesvete i Josipa Birkića koji je dao veliki doprinos za Junior koji je završio drugi – podvukao je Šagi.
Najveći uspjeh u Prvoj ligi juniori Caspera ostvarili su 2012. godine kada su bili drugi, a godinu dana kasnije osvojili su treće mjesto. Riječ je o generaciji koja je u sastavu Toni Petrušić, Danijel Paleka, Dominik Čolak, Marko Šagi-Kotlar na kadetskom PH 2011. osvojila brončanu medalju.