Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Na jesen kreće izgradnja luksuznog hotela Maraska

14.04.2021. 11:30


Velika investicija Turaka u Zadar – u uređenje hotela i naselja oko bivše zgrade Maraska, ovih je dana opet došla u fokus javnosti jer je istaknuta na predstavljanju Bijele knjige Udruge stranih ulagača u Hrvatskoj.
Udruga je predstavila Bijelu knjigu, prvi dokument te vrste koji donosi pregled trenutačne situacije stranih ulaganja i ulagača te preporuke koje potiču pozitivne promjene u našem poslovnom okružju.
Na predstavljanju Bijele knjige, kao i u emisiji javne televizije, regionalni direktor Dogus grupe Burak Baykan govorio je kako su u Hrvatskoj vidjeli potencijal za ulaganje, prvenstveno zbog nautičkog turizma.
– Hrvatska je predivna zemlja, ima predivnu prirodu, no shvatili smo da mi možemo stvoriti pozitivnu razliku u razvoju ugostiteljskih objekata na višoj razini, rekao je Baykan u televizijskom gostovanju.
Ulaganja u izgradnju hotela i rezidencijalnog naselja na Maraski u Zadru iznose oko 100 milijuna eura, što je impozantna svota i za neka bolja vremena, a kamoli u doba koronakrize.
Projekt je već dugo najavljivan, a trebao je zaživjeti još 2019. godine pod brendom Hyatt – Hyatt Regency Zadar Maraska. Međutim, to se nije ostvarilo, a u ovom trenutku ulagači ne otkrivaju je li Hyatt još uvijek u igri.
Gradonačelnik Branko Dukić se još u veljači sastao s ulagačima te su najavili početak prve faze radova na hotelu na jesen.
– Zadar kao iznimno turistički orijentiran grad nužno treba hotelski smještaj najviše kategorije, kazao je gradonačelnik Dukić, te naglasio da Grad mora nastaviti ulagati u infrastrukturu, plaže, sportske i rekreativne sadržaje, obnovu kulturnih znamenitosti i svega onoga što donosi podizanje kvalitete i širenje palete destinacijskog proizvoda, a sve u svrhu smanjenja sezonalnosti i otvaranja novih radna mjesta.