Posedarje posjeduje razvojni potencijal

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
posedarje_dan
Svečanoj sjednici nazočili brojni gosti

Žitelji općine Posedarje u ponedjeljak su svečano obilježili Dan općine, blagdan Duhova i Dan škole. Svečanost obilježavanja započela je održavanjem komemoracije, molitve, prisjećanjem na lik i djelo poginulih hrvatskih vitezova Domovinskog rata te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na Jurjevcu u Posedarju i Zelenom hrastu - Islam Latinski.

Svečana sjednica
Toga dana, među ostalim prigodnim događajima, u atriju posedarske osnovne škole održana je svečana sjednica Općinskog vijeća i Poglavarstva. Sjednici su nazočili brojni gosti, među njima saborska zastupnica Nevenka Marinović, zadarski župan Stipe Zrilić, dožupan Đani Bunja sa suradnicima, ravnatelj škole prof. Luzarko Novaković, pjesnik Petar Bodulić, prof. dr. Dragan Magaš, ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove Marijan Kajmak, benkovački gradonačelnik Mirko Erstić, načelnici susjednih općina, predstavnici MUP-a, političkih stranaka i raznih udruga. Sjednicom je predsjedao Rade Matković, predsjednik OV-a Posedarje.
Umjesto prigodnog govora posedarski načelnik Ivica Juričević putem videoprezentacije prisjetio se realiziranih komunalnih i infrastrukturnih projekata u posljednjih nekoliko godina u Općini Posedarje (Posedarje, Slivnica, Ždrilo, Vinjerac, Podgradina, Islam Latinski, Grgurice) u kojim živi oko 3.550 stanovnika. U nastavku nadasve efektne prezentacije najavio je završetak započetih projekata poput vodovodizacije "duge 60 kilometara cjevovoda i teške preko 30 milijuna kuna". Potom je najavio nove projekte poput izgradnje novog vodoopskrbnog cjevovoda i izgradnju kanalizacijskog sustava u Posedarju u iznosu od oko 40 milijuna kuna, izgradnju suvremenog sjevernog ulaza, dječjeg vrtića s jaslicama, nove crkve i nastavak izgradnje rive u Posedarju, sanaciju rive u Vinjercu, izgradnju nove školske zgrade s dječjim vrtićem i izgradnju vodoopskrbne mreže u Podgradini, izgradnju vodoopskrbne mreže u zaseocima Žunići, Švrakići, Srzentići, Magaši i Ćoze...

Općina s velikim srcem
- Posedarje je mala, ali općina s velikim srcem. Zahvaljujući razumijevanju Zadarske županije, Vlade RH i resornih ministarstava danas je Posedarje općina koji ima svoju viziju razvoja, naglasio je Juričević.
U svom obraćanju župan Stipe Zrilić se prisjetio izuzetnih projekata koji su pokrenuti ili već realizirani u općini zahvaljujući uspješnosti i umješnosti općinskog čelništva, a koje je sufinancirala Zadarska županija poput izgradnje cjevovoda u Slivnici, vodovodne mreže u Islamu Latinskom, projektne dokumentacije za vodovodnu mrežu u Podgradini, uređenja šumskih i poljskih putova, sufinanciranja loznih cjepova i presadnica povrća, investicija u zdravstvenu zaštitu, ulaganja u obrazovanje u OŠ "Braća Ribar", PŠ Ždrilo, PŠ Slivnica Donja, PŠ Islam Latinski, Dječji vrtić "Mali princ"...
- Daljnji razvoj Općine Posedarje svakako slijedi uspostavom poduzetničke zone, ali i realizacijom jedne od najznačajnijih greenfield investicija u turistički sektor, Posedarje Rivijera, najavio je Zrilić dodajući kako su očekivanja velika.
- Dosadašnja iskustva su potvrdila kako se odlučnošću i kvalitetom i najzahtjevniji projekti mogu realizirati. Zadarska će županija, kao i do sada, znati prepoznati prave i vrijedne programe lokalne samouprave te pružiti punu potporu svim razvojnim projektima kojima se pravilnim ulaganjem omogućuje održivo korištenje svih resursa kojima ovo područje obiluje, zaključio je župan Zrilić poželjevši svim žiteljima da im budućnost donese još bolje i kvalitetnije življenje.
Prigodnim slovom nazočnima se obratila i saborska zastupnica Martinović istaknuvši kako je odgovornim radom i profesionalnom odnosom Općina Posedarje danas provjereni sudionik projekata brojnih državnih institucija, ministarstava i fondova, ali i institucija međunarodne zajednice.
Nakon svečane sjednice učenici OŠ "Braća Ribar" u dupkom punom školskom atriju pod dirigentskom palicom prof. Mladena Gložanića upriličili su bogat kulturno-umjetnički program.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno