Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bibinje prvak Katoličke lige

Autor: Ivica Gjergja

13.05.2009. 22:00
Bibinje prvak Katoličke lige


Posljednje četvrto kolo doigravanja za prvaka u Katoličkoj malonogometnoj ligi odigrano je na dvije lokacije. Tako su na Sokinu brigu odigrane dvije utakmice Bili brig – Ploča 4:5 (Lončar 2, Bašić, Jaklin – Glavan, Šarić, Kresović, Pilipović) i Plovanija – Studenti 3:0 b.b. Na drugoj destinaciji na Smiljevcu su se također trebale odigrati dvije utakmice, ali kako Relja nije došla, tako su Bibinje dobili susret 3:0 b.b. Onaj susret kome je pridavana velika važnost i koji je odlučivala o prvaku između terceta Voštarnice, Bibinja i Ploče Medviđa je bila Voštarnica – Ploča Medviđa. Postojale su razne kalkulacije kako je koja momčad mogla biti prvak, dogodilo se to da su to na kraju postale Bibinje. Na državnom natjecanje, koje će se ove godine održati u Zadru, sudjelovat će dvije zadarske momčadi i to Bibinje te Voštarnica koja je prošle godine odnijela titulu prvaka Hrvatske katoličke malonogometne lige.
Cijeli tijek posljednjeg odigranog susreta Katoličke malonogometne lige pratili su crkveni dostojanstvenici predstavnici, voditelji, povjerenik lige (Roko Šimunić) i povjerenik za suđenje (Petar Paleka), a don Zdenko Dundović, prvi čovjek natjecanja je rekao:
– Smisao lige je da mladi ljudi, naši katolici iz župa, družeći se oko lopte razvijaju i ljudski i kršćanski karakter. Ne samo da kod nas nema grubih riječi i psovki, nego izgrađujemo prijateljstvo, upoznajemo se i imamo poštovanje prema čovjeku. Iz godine ide sve bolje i bolje što treba zahvaliti i našim župnicima koji pomaži i u tom da u ligi sudjeluju oni igrači koaji su aktivni u djelovanju pojedinih župa. Određene nedostatake koji se pojave u natjecanju odmah rješavamo preko voditelja lige jer uvijek ima malih tenzija, što je i normalno. Ukupno gledano zadovoljan sam ligom koja je u svemu uspjela. Nadamo se da će tako biti i ubuduće.
 


 LUKA JURLINA NAJBOLJI IGRAČ


Najboljim momčadima i pojedincima podijeljena su priznanja i pokali. Bibinjama je za prvo mjesto pripao veliki pokal i zlatne medalje. Drugo mjesto osvojila je Ploča Medviđa, pokal i srebrne kolajne, a treće mjesto Voštarnica, pokal i brončane kolajne. Najbolji igrač lige je Luka Jurlina (Voštarnica), najbolji strijelac je Jurica Šarić (Ploča Medviđa) s 33 postignuta zgoditka, a najbolji vratar je Tomo Šimunić (Bibinje). Fair play momčad su Arbanasi. Najbolji pojedinci dobili su prigodne darove.
Redoslijed nakon 4. kola doigravanja: Bibinje, Ploča Medviđa i Voštarnica 13, Plovanija 11, Bili brig 9, Ploča 6, Relja 2 i Studenti 1 bod.