Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Budući izgled Trga Petra Zoranića

Autor:

13.05.2009. 22:00
Budući izgled Trga Petra Zoranića


Kostrenčić i Krebel predali su najbolji rad te je jednoglasno izabran kao ideja prema kojoj će se urediti iskopine na samom Trgu, ali i cijeli prostor od crkve Sv. Šime do bedema. Pobjednici natječaja nagrađeni su i sa 75 tisuća kuna


Zagrebački arhitekti Kostrenčić i Krebel osvojili su prvu nagradu na natječaju za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja parternog uređenja Trga Petra Zoranića u Zadru.
Na natječaj, koji je organiziralo i provelo Društvo arhitekata Zadra, dok je Grad Zadar investitor i raspisivač, pristiglo je 15 radova. Ocjenjivački sud kojim je predsjedao Ante Uglešić ocijenio je da su Kostrenčić i Krebel predali najbolji rad te ga je jednoglasno izabrao kao ideju prema kojoj će se urediti iskopine na samom Trgu, ali i cijeli prostor od crkve Sv. Šime do bedema. Pobjednici natječaja nagrađeni su i sa 75 tisuća kn. Druga nagrada od 52.500 kn dodijeljena je također zagrebačkim arhitektima iz ASK Atelier d.o.o.
Treća nagrada pripala je zadarskim arhitektima iz Radionice Marušić. Arhitekt Pero Marušić sa svojim suradnicama Lenkom Martinović i Romanom Lasan uz treće mjesto dobit će i novčanu nagradu od 30 tisuća kuna. Osim ovih nagrađenih radova, sestre arhitektice Ivana i Vedrana Ergić dobile su posebno priznanje za svoj rad.
Svi radovi koji su sudjelovali na ovom natječaju bit će izloženi u Muzeju antičkog stakla. Otvorenje izložbe natječajnih radova najavljeno je za ponedjeljak 18. svibnja 2009. u 18.30 sati. U 19 sati najavljen je i početak javne rasprave i razgovora natjecatelja s ocjenjivačkim sudom natječaja. Svi zainteresirani građani moći će radove pogledati u Muzeju ili na web stranicama ZDA www.zda.hr.