Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bugarija izostao s ročišta zbog temperature!

Autor: Suzana Bandić

13.05.2009. 22:00
Bugarija izostao s ročišta zbog temperature!

Foto: Arhiv ZL



Jadranka Lisicu i Klaudija Bugariju tereti se da su u prosincu 2003. godine na parkiralištu kod Trgovinskog centra na Relji Damiru Burčulu prijetili smrću te mu slomili kost lijeve strane lica


Jadranko Lisica (47), poznati zadarski ugostitelj i vlasnik luksuznog hotela “Bastion”, sjeo je jučer na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru gdje se protiv njega već gotovo šest godina vodi postupak zbog sumnje da je počinio kazneno djelo okarakterizirano kao prijetnja i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.
U istom postupku zbog sumnje za nanošenje teških tjelesnih ozljeda kao drugooptuženi na jučerašnjoj raspravi trebao se pojaviti i Klaudio Bugarija. Međutim, njegova je majka neposredno prije početka rasprave nazvala pisarnicu Općinskog suda ispričavši sinovljev nedolazak njegovom bolešću. Ona je, naime, sutkinji Ani Zrilić, koja vodi ovaj postupak, poručila kako njezin sin nije u mogućnosti nazočiti na jučerašnjoj raspravi jer ima temperaturu.
Stoga je rasprava odgođena za 19. lipnja ove godine. S obzirom na to da je riječ o slučaju od prije šest godina te da je ovo već treća odgoda, kako je istaknula sutkinja Zrilić, Klaudio Bugarija privesti će se na zakazano ročište ukoliko do tog datuma ne dostavi Sudu liječničku dokumentaciju o bolesti.
Osim prvookrivljenog Jadranka Lisice i njegova odvjetnika Andreja Korljana, na jučerašnje ročište došli su i Damir Burčul, oštećeni u ovom slučaju, te Boris Škifić, svjedok obrane, dok se svjedokinja Iva Sikirić nije pojavila jer joj nije uručen sudski poziv.
Podsjećamo, Lisicu i Bugariju tereti se da su u prosincu 2003. godine na parkiralištu kod Trgovinskog centra na Relji fizički i verbalno napali Damira Burčula, nekadašnjeg fizioterapeuta Košarkaškog kluba Zadar, a u tom je okršaju Burčul zadobio prijelom kostiju lijeve strane lica.
Kako neslužbeno doznajemo, sve je započelo verbalnim sukobom u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi unutar Trgovačkog centra, a povod mu je, navodno, bila jedna ženska osoba. Burčul se odatle uputio na parkiralište do svog automobila, no tamo ga je dočekao dvojac Lisica-Bugarija. Osim nanesenih ozljeda Lisicu se tereti i da mu je tom prilikom zaprijetio smrću.