Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ekološka problematika i zaštita vode

Autor: Dragana Glavočić

13.05.2009. 22:00
Ekološka problematika i zaštita vode

Foto: Vedran SITNICA



Ovakav oblik terenske nastave omogućio je učenicima novi i istraživački pristup nastavnom gradivu, a pored toga važno je da se koristio i strani jezik, pojasnila je Anita Mustać


Učenici OŠ Šime Budinića ovih dana boravili su u Austriji u sklopu istraživačkog projekta pod nazivom Ekološka problematika i zaštita vode. Kako nas je informirala nastavnica biologije Anita Mustać, sudionica studijskog putovanja, 19 najboljih sedmaša iz Zadra i tri nastavnika u gradu Felixdorfu predstavilo je analize pitke i morske vode koje su prethodno napravili na uzorku iz rječice Vruljice.
– Dobivene rezultate analize vode i njene važnosti u životu učenici su predstavili na njemačkom jeziku, a oni koji jezik nisu poznavali, snalazili su se na engleskom. Ovakav oblik terenske nastave omogućio je učenicima novi i istraživački pristup nastavnom gradivu, a pored toga važno je da se koristio i strani jezik, pojasnila je Mustać.
Tijekom studijskog putovanja učenici su bili smješteni kod austrijskih obitelji u Felixdorfu, a prije samog putovanja imali su priliku dopisujući se upoznati se sa svojim domaćinima. U mjesecu rujnu zadarski učenici očekuju uzvratni posjet svojih vršnjaka iz Felixdorfa.
Agencija za mobilnost pokrila je dio troškova, a drugi dio donatori.