Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

IZBORI 2009: PAŠMAN

Autor: Dragana Glavočić

13.05.2009. 22:00
IZBORI 2009: PAŠMAN

Foto: Velimir BRKIĆ



Nedjeljko Medić, HDZ-ov, HSP-ov, HSU-ov kandidat za načelnika Općine Pašman
– Tijekom četverogodišnjeg mandata ostvarena su značajna ulaganja u Općini Pašman što se dugo nije dogodilo u povijesti. Rekonstruirana je glavna otočna cesta u dužini od 12,5 kilometara. Završena je obnova zgrade i izgradnja sportske dvorane u sklopu OŠ “Vladimir Nazor” te je izgrađena nova ambulanta u Neviđanima. Probijeni su protupožarni putevi te su asfaltirane ceste. U sljedećem mandatu pred nama stoji izgradnja kanalizacijske mreže što predstavlja gorući problem Općine, a za koji imam potpunu podršku stranke. Sanacija obalnog pojasa jedan je od usputnih projekata koji imamo u planu.
Željko Dešpoja, nezavisni kandidat za načelnika Općine Pašman
– Kakva je situaciaj do sad bila u Općini Pašman o tome najbolje svjedoči činjenica da se vodi kriminalistička obrada po nalogu USKOK-a nad odgovornim osobama u općinskoj vlasti. Upravo zbog kriminalističke obrade bilo bi korektno od HDZ-a da se povuče s predstojećih izbora. Po pitanju gospodarstva ništa se nije napravilo. Jedini pomak vidim u turizmu, ali sve je to još uvijek ostalo na primitivnoj razini tako da tu i nema nekih većih rezultata. Program četverogodišnjeg mandata obuhvaća rješavanje kanalizacije od projektiranja do izgradnje, uređenje Zaštitnog obalnog pojasa, prostornim planom regulirati kvalitetnu poslovno-industrujsku zonu, održavati postojeću komunalnu infrastrukturu i povećati nivo uređenosti naselja. Nastojat ćemo realizirati Dom zdravlja na otoku Pašmanu, kao i ispostavu Županijskog Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i izgradnje te tako stvoriti uvjete kako bi se građevinska dozvola dobila u roku od 30 dana.
Ante Kraljev, nezavisni kandidat za načelnika Općine Pašman
– Razvoj Općine Pašman do sad se nije odvijao kako bi trebao. Akcent nije stavljen na razvoj male privrede i obrtništva, mada su zabilježena značajna ulaganja u komunalnu infrastrukturu. Izgradnja vodovodne mreže je završena, a pred Općinom stoji izgradnja kanalizacijskog sustava što je nepohodno za turistički razvoj Općine. Slogan naše kampanje je “Red, rad i razvoj” i na taj način namjeravamo voditi Općinu Pašman. Poticat ćemo razvoj turizma. Provest ćemo izmjenu Prostornog plana jer u dosadašnjem su predviđene zone male privrede na privatnim parcelama koje bi trebalo otkupiti, a sve to usporava realizaciju gospodarskog razvoja Općine. Naš je plan da se zone privrede smjeste na općinskom zemljištu.