Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Identitet Hrvatske”

Autor: Nikola Markulin

13.05.2010. 22:00
“Identitet Hrvatske”

Foto: Sebastian GOVORČIN



U sklopu “Ritma kulturizma”, manifestacije iza čije organizacije stoje studenti Odjela za turizam i informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru u srijedu je navečer u novom sveučilišnom kampusu održano predavanje, a potom prikazana studentska predstava.
Studentice prve godine diplomskog studija Poduzetništvo u kulturi i turizmu Ira Zoretić i Kristina Krivošić održale su predavanje naslovljeno “Identitet Hrvatske”. Predavanje je uključivalo problematizranje identiteta i imagea Hrvatske konstruiranih u svrhu turističke i poduzetničke promidžbe.
Studenti prve godine preddiplomskog studija Kulture i turizma za “Ritam kulturizma” su izradili predstavu/igrokaz nazvanu “Gunter i Kata”. Glumu, scenarij i režiju osmislili su i realizirali studenti: Josipa Zubak (kata), Marko Glavan (Gunter), Matea Juričević, Andrea Kegalj, Fabiano Baranović, Mario Mičić, Sara Dorotea Vargović, Dario Jerković, Marin Sarić, Gabrijel Džepina, Juliana Vujević, Ina Dragišić, Ivana Vulić, Josipa Topić, Dino Ivanković, Jasmina Ibraković, Marija Glavinović, Marin Kučina, Valerio Baranović, Borna Buljan, Tanja Anić, Ivan Jeličić, Iva Benček i Ante Dujhić.
Predstava na šaljiv način govori o Nijemcu Gunteru koji dolazi na ljetovanje u Dalamciju i zaljubljuje se u djevojku Katu. Kroz niz komičnih događaja Gunter i Kata završavaju priču vjenčanjem.