Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Instrumenti na radost malih Biograđana

Autor: Velimir Brkić

13.05.2010. 22:00
Instrumenti na radost malih Biograđana

Foto: Velimir BRKIĆ



Glazbena škola Biograd jučer je postala bogatija za dvije trube i klarinet. Trube je Biogradu darovao Porin, a klarinet Tony Cetinski. Primopredaja novih glazbala marke Yamaha vrijedne oko 20.000 kuna, dogodila se na konferenciji za medije u atriju biogradske škole na kojoj su pored gradonačelnika Ivana Kneza, ravnatelja škole Josipa Brtana, voditelja Glazbene škole pri biogradskoj osnovnoj školi prof. Jordanka Miloša, predsjednika Instituta hrvatske glazbene industrije Siniše Škarice, urednice Zabavnog programa HRT-a i urednica Porin 2010. Elizabeth Homsi, izvršnog producenta Darka Bakića, voditelja promocije Siniše Bizovića, nazočili i učenici Glazbene škole.
– U proteklih 15 godina od kada djeluje naša glazbena škola, natjecatelji su donijeli točno 46 nagrada i priznanja, i to s regionalnih i međunarodnih natjecanja i na različitim instrumentima, naglasio je voditelj Glazbene škole Miloš, dodajući kako će darovane trube i klarinet ubrzati osnivanje novog glazbenog odjela.
Biogradsku osnovnu školu polazi 740 učenika od kojih je trenutačno čak 110 u Glazbenoj školi. Kroz školu je dosad u 15 godina prošlo više od 450 učenika.
Prigodno slovo izrekao je i ravnatelj Josip Brtan, koji je donatorima uručio školski list “Kruna”, zatim predsjednik IHGI-a Siniša Škarica i estradnjak velikog srca Tony Cetinski, koji je mladim glazbenicima poželio puno uspjeha u svirci i učenju. Pored obilja dodijeljenih autograma Cetinski je strpljivo odgovarao i na učenička pitanja.
Nakon što je izrazio zadovoljstvo načinom na koji je hrvatsko tržište prihvatilo proizvode Whirlpoola, direktor Dušan Rister na simboličan način je Gradu Biogradu na Moru, odnosno sportskom kampu Sv. Dominik, uručio hladnjak vrijedan 20-ak tisuća kuna.
U kratkom glazbenom programu na glasoviru je nastupila Silvija Miloš, dok je gitaru svirala Lorena Stamičar, što je bilo dovoljno za dugotrajni pljesak.
Uz obilje današnjih glazbenih događanja, ako dopuste vremenske prilike, svakako treba izdvojiti “Porin regatu” s 15 brodova i posadama koje čine nominirani glazbenici i predstavnici diskografskih kuća i medija. Regata započinje s biogradske rive u 14 sati.