Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Uspješna promocija Hrvatske i Zadarske županije

Autor: Z L

13.05.2010. 22:00
Uspješna promocija Hrvatske i Zadarske županije


Jučer je u Domu županije održan sastanak s učenicima nagrađenim na Međunarodnom natjecanju mladih znanstvenika (International Conference of Young Scientists – ICYS 2010.) održanog u Indoneziji, Baliju u razdoblju od 12. do 17. travnja 2010. godine. Natjecanje je zamišljeno kao razmjena iskustava među učenicima čiji su radovi nagrađeni na nacionalnim natjecanjima prirodnih znanosti.
Ana-Marija Knežević i Lana Lakić, učenice Gimnazije Jurja Barakovića Zadar natjecale su se s radom iz područja biologije pod nazivom “Utjecaj čičoke na smanjenje kolesterola kod ljudi”, a Filip Bukša, učenik Srednje škole Bartula Kašića na Pagu nagrađen je za rad pod nazivom “Ribe Paškog zaljeva”. Učenike je, u pratnji mentorica, profesorica Biljane Agić i Vesne Fabijanić, pozdravio župan Stipe Zrilić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić.
Čestitajući im na uspjehu zahvalio je ujedno na uspješnoj promociji svoje domovine i Zadarske županije, ističući da je upravo njihovo znanje najveći kapital koji mogu imati i koji će biti garancija da postanu uspješni mladi ljudi našeg društva. Župan je naglasio da talent koji posjeduju može pomoći u postizanju uspjeha u budućnosti, ali je i marljiv rad izuzetno važan jer samo na taj način mogu postati zaista uspješni članovi društva. Zahvalio je, također, i mentorima u ime Zadarske županije i svoje osobno na marljivom radu i uspjehu.
U ime prisutnih učenika i mentora zahvalu na financijskoj pomoći i potpori za sudjelovanje učenika na ovom međunarodnom natjecanju izrazila je profesorica Vesna Fabijanić, priopćila je stručna suradnica u Zadarskoj županiji Renata Kapitanović.