Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Bod velik kao tri

13.05.2011. 22:00
Bod velik kao tri


U 29. kolu Prve HNL Zadar je na Stanovima uspio remizirati s novim-starim prvakom Hrvatske Dinamom. Iako su Zadrani, kada sve zbrojimo, imali više izglednih prigoda, ni jedna ni druga mreža se na kraju nije zatresla za što su najviše „krivi” vratari Gluić i Kelava. Domaćini su čak uspjeli zatresti i vratnicu i Vasilj u samom otvaranju utkmice. Na kraju su gledatelji na Stanovima pljeskom ispratili svoje ljubimce koji su ovim bodom najvjerojatnije osigurali prvoligaški ostanak.
Prvu priliku na utakmici imali su Zadrani u 8. minuti. Mršić se našao na 20 metara od Kelave, oštro je tukao, ali gostujući vratar je na mjestu. Uzvratio je Morales u sljedećoj minuti, u sličnoj situaciji kao Mršić. I ovoga puta vratar, ali ovoga puta Gluić bio je spreman. Igrala se 13 minuta kada je Vasilj s 20 metara iskosa s lijeve strane opalio po golu Dinama i pogodio vratnicu. Lijep potez, još da je lopta završila u mreži bio bi fantastičan. U 19. minuti Santini je izborio slobodnjak na 30 metara od gostujućih vratiju. Izvođač je Maršić, ali Kelava s lakoćom kroti njegov udarac. U 44. minuti Santini u šesnaestercu gostiju spušta loptu za Mršića koji puca iz prve, ali nedovoljno opasno za Kelavu.
U nastavku utkmice bolje su krenuli „modri”. Smmir je nanizao 3-4 Zadrova igrča i idealno poslužio utrčalog Moralesa koji s 15 metara iskosa tuče nebu pod oblake. U 53. ponovno Mršić pokušava iz slobodnog udarca s 30 metara, ali loptu koja je išla po sredini gol Kelava lako hvata.
Igrala se 58. minuta kada je Maruna dugom loptom sa svoje polovice terena na rubu gostujućeg šesnaestrca pronašao Santinija koji u padu između dva igrača puca, ali samo do Kelave koji je zatvorio sve prolaze svom golu. U 60. minuti zaprijetio je iskosa i Beqiraj, ali Gluić brani.
U 65. minuti Kelava je ponovno bio Dinamov spasitelj. Santini je idealnom dubinskom  loptom poslužio Mršića koji je uspijeva malo iskosa svladati istrčalog Kelavu. Prigoda utakmice, barem do tog trenutka. Dinamo uzvraća minutu kasnije. Sammir s ruba kaznenog prostora gađa lijevi donji kut vratara Gluića, od pogotka su ga dijelili centimetri. Pokušao je u 77. minuti Pezo s velike udaljenosti iznenaditi Kelavu, ali pokušaj mu i nije bio nešto naročit.
U završnici utakmice Dinmo je stisnuo Zadrane na njihovu polovicu,  domaćini su u nekoliko navrata bili opasni u kontrama. Podjela bodova na kraju bila je i napravedniji ishod utakmice.


 ZADAR – DINAMO 0:0


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Domagoj (Vučkov (Rijeka). Pomoćnici: Željko Novosel (Vrbovec) i Diego Žudetić (Pula).  Strijelci: Žuti kartoni:  Maruna, Puljić (Zadar), Vrsaljko, Chago, Tonel (Dinamo)Crveni:
ZADAR: Gluić 6,5, Skočibušić 6,5, Puljić 6,5, Glumac 6,5, Vasilj 6,5, Jerbić 6,5, Banović  6 (od 61. Pezo 6), Maruna 6, Begonja 6 (od 82 Gržan -), Mršić 6,5 (od 90. Zulim – ), Santini 6,5. Trener: Dalibor Zebić
DINAMO: Kelava 6,5, Ibanez 6, Callelo 6, Sammir 6, Tonel 6,5, Vrsaljko 6, Chago 6 (od 58 Kovačić 6), Beqiraj 6,5, Ademi 6, Rukavina  6(od 82 Sylvester -), Morales  6 (od 63. Tomečak 6). Trener: Marijo Tot