Diler sličica s LSD-om i "speeda" zadržan u pritvoru

Slika korisnika admin
speed
Speed

Sa 76,7 grama  "speeda" i 25 sličica s likom  Bude natopljenih halucinogenom drogom LSD, policajci  Odsjeka kriminaliteta droga  Policijske uprave zadarske u  četvrtak navečer, oko 23 sata,  u Islamu Latinskom uhvatili su  27-godišnjeg D. G. iz Zadra.

Mladiću je droga pronađena  u automobilu nakon što su ga  policajci zaustavili, a temeljem  naloga dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Zadru  Vladimira Mikočevića, potom  mu je pretražen stan. Policajci  su u stanu pronašli još i preciznu digitalnu vagu kao i 60  grama smjese za miješanje s  drogom radi povećavanja  ukupne mase, u ovom konkretnom slučaju laktoze.

- Nakon dovršene istrage  protiv 27-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog  sumnje da je počinio kazneno  djelo zlouporabe opojnih droga, a svi navedeni predmeti su  mu oduzeti - rekao je Elis  Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja je osumnjičenog Zadranina jučer oko 13 sati uz kaznenu  prijavu prepratila istražnom  sucu Županijskog suda u Zadru. 

- Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela 27-godišnjaku je određen pritvor u  trajanju do 30 dana, rekao je  sudac Mikolčević nakon što je  saslušao osumnjičenog protiv kojega je  jučer izdan i nalog za istragu  zbog neovlaštenog posjedovanja droge namijenjene daljnjoj  prodaji.

Inače, zadarskim policajcima Odjela za narkotike ovo je  prva ovogodišnja zapljena  LSD-a na sličicama, a kako su  one najčešći "mamac" za  mlađu populaciju, ujedno i  alarm javnosti, a posebice roditeljima.

 

LSD može trajno poremetiti ljudsku psihu
LSD (lysergic acid diethylamide) najsnažniji je poznati halucinogen na tržištu koji prvenstveno utječe na emocije i percepciju, a njegovo djelovanje, koje obično započinje 30-ak minuta nakon konzumacije i traje 8 do 12 sati, naziva se "trip". Iako LSD ne izaziva fizičku ovisnost, obično se nakon dugotrajne konzumacije pojavi ona psihička, a apstinentska kriza tada se manifestira kroz napadaje panike. Eksperimentiranje s LSD-om vrlo je opasno jer je nemoguće predvidjeti kakvo će njegovo djelovanje biti. Naime, moguće je da sve prođe u redu (good trip), ali isto tako moguća su i stanja duboke paranoje, psihoze i konfuzije, koja ostavljaju duboke psihičke posljedice od kojih se osoba oporavlja mjesecima (bad trip), te vraćanje "slika" bez ponovnog konzumiranja droge (flashback). Zabilježeni su slučajevi u kojima je situacija nakon uporabe LSD-a potpuno izmakla kontroli (horror trip), kada se osobe nikada nisu "spustile" s tripa, ostale su "zarobljene" u tom stanju, na dugotrajnom liječenju u odgovarajućim ustanovama.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno