Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Gliste i puževi putuju u Egipat

13.05.2011. 22:00
Gliste i puževi putuju u Egipat


Nisam imao namjeru uvesti gliste, no Hana me uspjela nagovoriti pa ću probati, vidjeti kako će gliste proći na našem tržištu, kao i puževi koji, također, uskoro “putuju” pravac Egipat. Inače, jako sam zadovoljan viđenim, vjerujem da smo danas ovdje dogovorili suradnju koja će trajati, naglasio je Gamal


Zadarsku tvrtku “Telluris-Medin”, široj javnosti poznatu po uzgoju glista  i njihovom uvođenju u gastronomiju, jučer je posjetio  generalni direktor egipatske  tvrtke “Adam’s paradise”, Ahmed Gamal. Isti je u Zadar  došao kako bi sa svojom domaćicom, direktoricom “Telluris-Medina” Hanom Medin,  razgovarao o poslovnoj suradnji, kako s njenom tvrtkom, tako i nekolicinom drugih zadarskih i hrvatskih tvrtki.
Gamala je najviše zanimalo  hrvatsko voće i povrće te neki  već i međunarodno renomirani hrvatski proizvodi poput  paškog sira, proizvoda od ravnokotarske maraške te u zadnje vrijeme sve afirmiranijeg  ekološkog pekmeza od smokava “Šinjorina smokva”.
– S Gamalom sam razgovarala prije svega o mogućnostima ulaganja u hrvatsku privredu i gospodarstvo te o kvaliteti i potrebnoj količini  proizvoda široke potrošnje za  plasman na egipatsko tržište.  Kako bi naš gost iz Egipta  dobio što potpuniju sliku o  proizvodima koji bi se eventualno mogli naći na policama  egipatskih trgovina upriličili  smo mu i nekoliko degustacija  te obilazak nekih proizvođača, naglasila je Medin.
Dakako, Medin nije propustila svog gosta upoznati i s  vlastitom proizvodnjom glista  u Briševu, uspjevši ga, iako mu  to nije bila namjera, nagovoriti na uvoz testne količine  glista u Egipat.
– Nisam imao namjeru uvesti gliste, no Hana me uspjela  nagovoriti pa ću probati, vidjeti kako će gliste proći na  našem tržištu, kao i puževi  koji, također, uskoro “putuju”  pravac Egipat. Inače, jako  sam zadovoljan viđenim, vjerujem da smo danas ovdje  dogovorili suradnju koja će  trajati, naglasio je Gamal.
Zadovoljstvo dogovorenom  suradnjom nije krila ni Medin.
– Na arapskom području  postoji veliki interes za našu  zemlju, za aktivno istraživanje  tržišta, podneblja, suradnika,  brendova i tehnologija. Dakako, potencijalni partneri se  osobno žele uvjeriti u kvalitetu, raritet, izvornost, te egzotičnost naših proizvoda pa  je u tom smjeru Gamal i došao  ovdje danas kod nas, kazala je  Medin.
Direktorica “Telluris-Medin” prošlog je tjedna napravila još jedan dobar poslovni  potez, kako nam je dodala,  udruživši svoju tvrtku “Telluris-Medin” s arapskom tvrtkom “Arab development” u  zajedničku hrvatsko-arapsku  tvrtku “ACC” – s ekskluzivnim  ugovorom za uvoz-izvoz na  relaciji Jugoistočna Europa –  arapske zemlje.