Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Majstori nisu štedjeli amatere

13.05.2011. 22:00
Majstori nisu štedjeli amatere


Prigodom Dana  općine Bibinje i Dana škole, u  športskoj dvorani Osnovne  škole Stjepana Radića  održana je alternativna šahovska simultanka. Izvođači simultanke bili su šahovski velemajstor Saša Martinović,  član Šahovskog kluba Casper  iz Zadra i međunarodni majstor Saša Režan, član Šahovskog kluba Goran iz Bibinja.
U simultanki je sudjelovalo  dvadeset i pet  natjecatelja  među kojima su se većinom  našli učenici Osnovne škole  Stjepana Radića te nekoliko  učitelja i članova Šahovskog  kluba Goran iz Bibinja.
Šahovsku simultanku je nadzirao  međunarodni sudac  Bruno Fuzul.
– Budući da je izvođenje  alternativnih simultanki vrlo  rijetko, ovo je bila jedinstvena  prigoda vidjeti šahovske amatere u borbi s dva velemajstora, kazala je Mirjana Pavić,  učiteljica koja je ujedno i voditeljica novoosnovane novinarske sekcije OŠ Stjepana  Radića.
Iako je rezultat bio 26:0 u  korist dvojice velemajstora,  valja istaknuti kako se najbolje držao gospodin Ivan Sorić, član ŠK Goran, ali i učenik  4 b razreda, Matija Šaravanja  te Roko Sekula, učenik 4 a  razreda OŠ Stjepana Radića.
– Sve je proteklo u najboljem redu iako je rezultat 26-0  pomalo neobičan. Ali to samo  znači da majstori nisu nikoga  štedjeli niti ikome popuštali,  istaknuo je sudac Fuzul.