Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ninčevići teniski prvaci Hrvatske

13.05.2011. 22:00
Ninčevići teniski prvaci Hrvatske


Nije rijetkost da turnir osvoje braća blizanci, no kada je jednom 12, a drugom 14 godina, kada su od mlađeg Frane ostali tenisači viši 20-ak centimetara i teži 30 ili više kilograma, onda je to zaista kuriozitet i vrlo vrijedan uspjeh – ponosno će Miro Ninčević, otac i trener novih U-14 Prvaka hrvatske u konkurenciji parova.
Do spomenute titule Frane i Luka Ninčević stigli su proteklog tjedna, kada su se u Đakovu ogledali s najvećim uzdanicama hrvatskog bijelog sporta. Na turniru koji je okupio igrače ’97. godišta i mlađe Sukošanci su zaustavljeni u drugom kolu pojedinačne konkurencije, no zato su se nastupom u parovima pobrinuli opravdati epitet „dvojca pred kojim je sjajna teniska budućnost”.
Ninčevići su bez izgubljenog seta dogurali do finala, da bi potom rekete ukrstili s Rokom Glasnovićem (Zagreb) i Josipom Krstanovićem (Chromos), prvim nositeljima. Nakon prve dionice i uvjerljivih 6:1 na kontu zagrepčana činilo se da će fizički superiorniji par bez većih poteškoća uzeti državni naslov, no mladi članovi HTK Zagreb imali su drugačiji naum; sa 7:6 (5) i 12:10 u preostala dva seta publici su omogućili da uživa u jednom od najljepših mečeva turnira, a sebi priskrbili pobjedničke pokale.
– Pokazali su da posjeduju velik potencijal te da se odličnim partijama može kompenzirati velika razlika u godinama. Stoga, obojica će i dalje nastupati u svojim uzrastima, ali paralelno i u kategorijama tenisača do 14, odnosno 16 godina – kazao je Miro Ninčević.
Na sljedećoj rang listi HTS-a za dječake do 14 godina Frane i Luka trebali bi zauzeti mjesta među najboljih 10.