Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Podignuta optužnica protiv trojice mladića zbog preprodaje pola kilograma “speeda”

13.05.2011. 22:00
Podignuta optužnica protiv trojice mladića zbog preprodaje pola kilograma “speeda”


Županijsko državno odvjetništvo u petak je podiglo optužnicu protiv  trojice mladića koji su u večernjim satima  28. travnja uhvaćeni na Jadranskoj magistrali s gotovo pola kilograma “speeda”  namijenjenog daljnjoj prodaji ovisnicima  na zadarskom narko tržištu.
Riječ je o Igoru Goluboviću, Alenu  Musliću i Marku Šindiji koje su tada  policajci Odjela kriminaliteta droga zaustavili u kombiju marke “peugeot” zadarskih registracija u mjestu Sv. Petar. Pretragom automobila pronašli su im ukupno  475 grama sintetičke droge amfetamin,  popularno zvanog “speeda”, nakon čega su  uhićeni.
Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru mladićima su pretraženi domovi. U pretrazi, policajci su  Goluboviću pronašli 310 eura, keramičku  posudu, nožić i dvije žličice, sve s tragovima amfetamina te jednu preciznu digitalnu vagu, dok je Musliću pronađeno  2.600 kuna. Mladići su potom privedeni  istražnom sucu Županijskog suda u Zadru  nakon čega je Goluboviću i Musliću  određen pritvor u trajanju do mjesec dana  kako ne bi ponovili kazneno djelo, dok je  Šindija pušten na slobodu.
Marko Šindija, kojemu je ovo inače prvi  sukob sa zakonom, u ovom slučaju najvjerojatnije je bio samo vozač dvojici prijatelja, koje je te večeri kombijem odvezao  u Biograd, a gdje su oni, plativši popola  iznos od 13 tisuća kuna, od još uvijek  nepoznate osobe iz Zagreba, kupili pola  kilograma “speeda” namijenjenog daljnjoj  preprodaji. Također se sumnja da su od te  količine, za osobnu uporabu kako bi “probali kakvoću”, 0,25 grama konzumirali  prije uhićenja.
Inače, Golubović i Muslić u PU zadarskoj već su ranije evidentirani zbog  istog kaznenog djela te imovinskih delikata, a na dan uhićenja Muslić je na  Općinskom sudu u Zadru pred sucem  Ivicom Marinovićem imao zakazano  ročište zbog kaznenog djela okarakteriziranog kao prikrivanje, a neslužbeno  doznajemo kako je riječ o preprodaji nekih stvari za koje je znao da su ukradene.