Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadraninu u pripetavanju izmaknulo prvo mjesto

13.05.2011. 22:00
Zadraninu u  pripetavanju izmaknulo  prvo mjesto


Tomislav Banić je zauzeo drugo, a Marin Matek treće mjesto. Njih dvojica su, pak, ekipno zauzeli prvo mjesto, a državnim prvakom ove je godine proglašen Jakov Kolak, učenik dubrovačke škole, koja je pak ekipno zauzela drugo mjesto


Svečano proglašenje rezultata Državnog natjecanja učenika pomorskih škola  smjera tehničar za brodostrojarstvo, koje je održano u Zadru na  školskom brodu “Kraljica mora”,  upriličeno je jučer u Pomorskoj  školi. Riječ je o natjecanju učenika trećeg razreda u znanju i  vještinama, koje je ovaj put  održano jedanaestu godinu zaredom, a na kojem je nastupilo  ukupno četrnaest učenika iz sedam pomorskih škola i to iz Malog Lošinja, Bakra, Splita, Šibenika, Zadra, Dubrovnika i  Korčule. Među učenicima koji se  se natjecali u veoma zahtjevnom  teoretskom i praktičnom dijelu,  zadarsku su školu u jako lijepom  svjetlu predstavili Tomislav Banić i Marin Matek, koji su postigli iznimno dobre rezultate.
Nakon pojedinačnog natjecanja u teoretskom dijelu iz predmeta tehnička mehanika, elementi strojeva, brodski motori,  pomoćni brodski strojevi, osnove brodogradnje, hidraulika i  pneumatika i prvi put engleski  jezik te računalnih simulatora,  kao i praktičnog dijela natjecanja u kojem su mjerili istrošenje košuljice štapnim mikrometrom i komparatorom, Tomislav Banić je zauzeo drugo, a  Marin Matek treće mjesto. Njih  dvojica su, pak, ekipno zauzeli  prvo mjesto na ovogodišnjem  Državnom natjecanju učenika  pomorskih škola smjera tehničar  za brodostrojarstvo. Ipak državnim prvakom ove je godine proglašen Jakov Kolak, učenik dubrovačke škole, koja je pak ekipno zauzela drugo mjesto. Prije  jučerašnje podjele zahvalnica  svim učenicima i mentorima te  podjele plaketa učenicima koji  su zauzeli prva tri mjesta okupljenima se obratio Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole  Zadar.
– Čestitam vam svima na sudjelovanju bez obzira na konačne  rezultate. Jer, ja sam pogledao  rezultate svih vas i mogu reći da  sam jako zadovoljan s vama i  vašim pristupom poslu. Samim  time što se rezultati među pobjednicima razlikuju u manje od  jednog boda te da je razlika između prvaka i onog posljednjeg  na rang listi tek desetak bodova,  govori koliko ste svi dobri, kazao  je Perković, uputivši ipak posebne čestitke pobjednicima te  napomenuvši kako su dvojica  najboljih najprije imala jednak  broj bodova, zbog čega su prije  proglašenja pobjednika između  njih dvojice morali provesti dodatno natjecanje.