Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Na kraju četvrti

13.05.2012. 22:00
Na kraju četvrti


Vaterpolisti Zadra 1952 u posljednjem su, 14. kolu Prve B lige sinoć uspjeli nadigrati Delfin te tako prvenstvo zaključiti na četvrtoj poziciji. Nije to bilo jedno od najuvjerljivijih ovosezonskih izdanja Zadrana, no bilo im je dostatno za sedmo slavlje i plasman iza Bellevuea, Galeba i Opatije koji je objektivan pokazatelj onoga što je momčad Gorana Jovančevića demonstrirala u drugom razredu hrvatskog vaterpola. Da se Zadru smiješe nova tri boda sugerirala je prva četvrtina, u kojoj su zahvaljujući dobrom postotku realizacije na svom kontu stalno imali prednost od dva ili tri pogotka. Završila je rezultatom 5:3, da bi početkom drugog perioda domaći zaredali s pogreškama te dopustili Rovinjanima da u nekoliko navrata zaprijete izjednačenjem. Ipak, potkraj dionice Lakoš i Bobanović poveli su Zadrane do mirnijih 8:5.
Uspone i padove u igri momčadi u bijelim kapicama gledali smo i u prvih osam minuta nastavka, ali je po sličnom scenariju publiku na Višnjiku uoči posljednjeg čina umirio pogled na semafor i novih plus tri (11:8). U završnici su domaći uspjeli zadržati stečeno te s dvije kvalitetne reakcije Stipića i jednom Šunje rutinerski utakmicu privesti kraju.
– Ne mogu reći da sam prezadovoljan prikazanim, no očito je da su ovakve predstave naša trenutačna realnost, isto kao i četvrto mjesto na ljestvici – kratak je bio Goran Jovančević, trener Zadra 1952.


ZADAR 1952 – DELFIN 14:11


(5:3, 3:2, 3:3, 3:3)
ZADAR 1952: Curać, Lakoš 2, N. Torić, Jurlina, Šunjo 1, Raić 1, Jadrešić 1, Stipić 4, V. Torić, I. Šarić 1, M. Šarić, Bobanović 3, Santini, Ančić 1. Trener: Goran Jovančević.
DELFIN: Fabriš, Šantić, Frajman 4, Rocco, Čargonja 1, Capan, Brala 3, Miletić 3, J. Vrdoljak, L. Vrdoljak.