Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vrančić i časna majka Anastazija riješili problem

Autor: Ljiljana Jurjević

13.05.2013. 22:00
Vrančić i časna majka Anastazija riješili problem

Foto: Marin GOSPIĆ



Nakon što je Zadarski list prošli tjedan objavio priču o Petrčanama ograđenima žicom, jučer je počelo uklanjanje žičane ograde koja je bila postavljena uz sam rub glavne ceste koja vodi do centra Petrčana.
Velimir Čubrić, predsjednik Mjesnog odbora Petrčana nije skrivao zadovoljstvo videći jučer ujutro bagere koji miču žičanu ogradu s terena veličine nogometnog igrališta u Petrčanama.
– Hvala Bogu, ipak je netko reagirao nakon što smo izašli u javnost s ovim, za nas Petrčance velikim problemom. Nakon što je u Zadarskom listu izišao članak o žici, odmah sutradan došle su u Petrčane tri časne sestre iz Samostana sv. Marije. Otišle su do ograđenog terena koji je u njihovom vlasništvu, ali su ga iznajmile nekom trećem i on ga ogradio u žicu koja je bila opasna, kako za vozače, tako i za pješake, a posebno za školsku djecu. I časne su se uvjerile da to nije bilo primjereno i pretpostavljam reagirale, govori Čubrić.
Ipak, inicijativa za pomicanje žičane ograde potekla je zapravo od zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića.
Naime, gradonačelnik je, vidjevši problem sa žičanom ogradom, koja je postavljena uz sam rube glavne ceste prema Petrčanama, odmah kontaktirao Samostan benediktinki sv. Marije.
– Kada sam doznao da je stavljena žica uz sam rub ceste, a uz saznanje da se radi o privatnom vlasništvu, stupio sam u kontakt s benediktinkama Samostana sv. Marije u Zadru koje su taj teren dale u najam trećim osobama za potrebe suhog veza. Ukazao sam im na to kako je nezgodno da ta žica bude neposredno uz rub ceste. Ukazao sam im također na činjenicu da Grad Zadar ima u planu tu cestu proširiti, morat ćemo otkupiti to zemljište u širini četiri metra sa svake strane od već postojeće ceste, kaže Vrančić.
Tako je gradonačelnik, kaže, s časnom majkom Anastazijom džentlmenski riješio problem petrčanske ceste na način da se sporna žičana ograda pomakne od ceste za dva metra u dubinu terena.