Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Uklonjen Škulićev mul na Trpimirovoj obali

13.05.2016. 22:00
Uklonjen Škulićev mul na Trpimirovoj obali


Nakon što smo više puta pisali o bespravnoj gradnji vlasnika Narodnog lista Vedrana Škulića na Obali kneza Trpimira, u subotu je počelo rušenje mula kojeg je sagradio preko puta svoje vile.
Građevinska inspekcija tako je odradila svoj posao, a rušenje je osiguravala i policija.
O bespravnoj gradnji mula i nagrđivanju pomorskog dobra od strane Vedrana Škulića pisali smo još od 2014. godine, a u siječnju prošle godine iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture potvrdili su nam kako je inspekcijskim nadzorom Lučke kapetanije utvrđeno da se radi o bespravnoj gradnji na pomorskom dobru. “Vedran Škulić koji je obavljao građevne radove za adaptaciju mula koji se zarušio trebao je ishoditi koncesiju te mu je na osnovu utvrđenog, izdano rješenje o zabrani radova na spomenutom pomorskom dobru. Inspektor sigurnosti plovidbe mu je uz zabranu, izdao i obvezni prekršajni nalog 27. studenog prošle godine, a bespravnu je gradnju prijavio dopisom nadležnoj Građevinskoj inspekciji u Zadru pri Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja”, poslali su nam u odgovoru. Međutim, umjesto da odustane Škulić je nastavio s radovima dok nije napravio privatni mul preko puta kuće na koji je privezao svoj brod.
Radi se o starom, davno izgrađenom mulu ukupne dužine oko 7,5+27 metara, širine oko 2,4 metra i visine oko 0,5 mnm. Mul je u dužini oko šest metara na svom južnom dijelu bio oštećen te je taj dio dograđen u oplati, a vrh mula je konzolno izveden.
U međuvremenu slučaj mula završio je i na Općinskom državnom odvjetnišvu, a dvije godine poslije, službe su očigledno izišle na teren i odradile svoj posao.