Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadar je lijep, a u njemu su najljepše – djevojke!

13.05.2017. 22:00
Zadar je lijep, a u njemu su najljepše – djevojke!


 Povijesna baština i prirodne ljepote Zadra neobično su zanimljive i lijepe, no ono što je u Zadru najljepše, to su – djevojke!, zaključak je Raphaëla de Casabiance, velike zvijezde francuskog kanala France5, čiju emisiju Échappées Belles u Francuskoj redovito gleda šest milijuna ljudi! Ova emisija svoju je popularnost stekla, kako joj i ime govori, prikazivanjem samo lijepih i pozitivnih stvari, no to ni u kom slučaju nisu samo turističke razglednice, već zanimljive, životne priče o sredinama koje ovaj Korzikanac posjećuje.
– Raphaelu smo danas pokazali sam Poluotok, a sutra (danas, pr. a) odlazi na Pašman posjetiti obitelj Matulić na njihovom imanju. Raphael nije mogao vjerovati da će mu host tamo biti naša Nevena Dujmović, jer bi to bilo kao da te na Korzici dočeka Laetita Casta, ističe grand location manager projekta Petra Mustać, koja otkriva da je ovaj Korzikanac ujedno i rođak spomenute francuske ljepotice.
Mustać je mjesecima radila kako bi Francuzima pripremila zanimljiv itinerar, na kojem su bili Dubrovnik, Istra, Paklenica… Sa Zadrom ih je na iznimno originalan način upoznao Ivica Štorić, a definitivno ih je pridobio partijom balota koju je s njima odigrao, toliko da su ga htjeli ukrasti Zadru!
Na odlasku su gosti rekli kako je Zadar, s obzirom na potencijal nedovoljno poznat Francuzima, pa se nadaju da će i ovom emisijom pridobiti puno svojih sunarodnjaka na dolazak sljedećih godina. Zadar je, kažu, grad koji ima svoj štih, ugodnu klimu, a nema ni previše turista, zaključili su, ne znajući kako grad izgleda u srpnju i kolovozu.
Za kraj, na Forumu su popili piće s kandidatima liste Bleke i konji. “Francuska, kao zemlja bogate tradicije parlamentarne demokracije, nema ovako zanimljive političare kao Zadar!”, ustvrdio je Raphaël de Casabianca.