Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

FOTOGALERIJA: Pridraga slavi prvake

14.05.2018. 06:51
FOTOGALERIJA: Pridraga slavi prvake


Hajduk iz Pridrage zasluženo je tri kola prije kraja osvojio titulu prvaka 1. ŽNL. Ostvario je to u srazu s velikim rivalom, momčadi Pakoštana. Kad je sve izgledalo da će se slavlje prolongirati za sljedeću nedjelju, nakon nekoliko dobrih pasova oko šesnaesteraca Pakoštana, lopta je sjela karinskom Slavoncu za euro-gol. No, i Pakoštane je pokazalo zašto jsu bili jesenski prvak. Dobar dio utakmice imali su inicijativu, u početku čak i nekoliko prilika za zgoditak, ali su Riko Maksan, Marino Barešić i ostali bili dekoncentrirani u završnici. Na drugoj strani, Hajduk je prvi put zaprijetio Juričinu u 38. minuti kad je Buljat s lijeve strane pucao pored gola. No, zanimljivo je da su Pakoštanci u Pridragu stigli bez mogućnosti zamjene. Kartoni, ozljede, prelasci u druge klubove, radne obveze, ali i dan prve pričesti ostavili su trenera Jugu Dominisa samog na klupi. Ipak, njegovi igrači su pokazali srčanost i karakter te su se unatoč vrućini, viteški borili. Sudac Agičić je čak morao prekinuti utakmicu radi neophodnog osvježenja, a prvo je poluvrijeme skratio za dvije minute. Ali, u drugom poluvremenu, Hajduk je ipak pokazao kvalitetu. Kad je trener Tuta osvježio momčad pao je i taj dugo čekani zgoditak desetke Hajduka.
– Znali smo da će prvenstvo biti dugo, teško i naporno. Pobjeda protiv Pakoštana, našeg velikog i kvalitetnog rivala tijekom cijelog prvenstva, daje nam pravo da se radujemo. Osvojeno prvenstvo je plod rada igrača, ali i svih struktura kluba. Vidjeli ste i sami da ova momčad ima takvu energiju da može pobijediti i puno kvalitetnije momčadi – rekao je trener Hajduka, Kristijan Tuta.
Tuta je najavio i kvalifikacije za 3. HNL koje bi se trebale igrati 26. i 29. svibnja. Komisija HNS-a posjetila je prije dva dana Pridragu te je stadionu Mile Čulina Bulin dala zeleno svjetlo za nastup u 3. HNL.
HAJDUK 1
PAKOŠTANE 0
PRIDRAGA – Stadion Mile Čulina Bulin, gledatelja 300, sudac Goran Agičić iz Ražanaca, pomoćnici Robin Bojo iz Zadra i Petar Mijić iz Rodaljica.
HAJDUK: A. Pedić, Jergan, J. Pedić, Žilić, Buljat, Zubčić, Remšak, Burfčul, Brkić, Burčul, Gospić, trener Kristijan Tuta.
PAKOŠTANE: Juričin, B. Stojanov, R. Stojanov, Ma. Barešić, Maksan, Lacman, Jurišić, M. Barešić, Knez, Bačkov, Šarin, trener Jugo Dominis.
Strijelac Denis Remšak u 78. min.