Gdje je 120 tisuća eura utrženih od prodaje stare škole u Luci?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Otvoreno pismo načelniku Općine Sali Zoranu Moroviću
Pa samo u susjedno mjesto Savar saljska Općina uložila je pet puta više materijalnih sredstava. I mnoga druga mista puno su više dobila od Luke, kao Vaše rodno misto Žman. Ulagali ste puno više, a od boravišne pristojbe utržili ste puno, puno manje od Luke. Poslije Božave i Sali Luka je na trećem mjestu po broju ostvarenih noćenja i to godinama, stoji u otvorenom pismu
Arif SITNICA
Nenad Marčina

Mještani  Luke su u šoku, zbunjeni, ništa im nije jasno. U  predizbornom skupu obećali ste biračima kako ćete odmah nakon završetka izbora posjetiti mjesto Luku i razgovarati s mještanima o raznoraznim problemima koji ih muče, a moguće ih je riješiti na zadovoljstvo sviju mještana. Već je prošlo podosta vremena, a od obećanog  skupa ni traga ni glasa. Naša kandidacijska lista Grupe građana polučila  je na izborima najbolji rezultat u Luci te kao moralni pobjednici imamo pravo na informaciju, istinu, a pogotovo ako se općinska vlast prema mještanima ponaša maćehinski. Dapače, s Vaše strane načelniče  Moroviću ništa drugo ne možemo ni očekivati, stoji u otvorenom pismu koje su  načelniku Općine Sali Zoranu Moroviću uputila   lista Grupe  građana nositelja Nenada Marčine za Izbor članova vijeća Mjesnog odbora Luka.

Nismo "mali od kužine"

Zamislite Vaše izjave koje ste čak ponovili: "Prema broju stanovnika    Općina u Luku uložila najviše  novca." Spominjete put prema Barbenici  i uloženih nekih milijun kuna. Vi sami znate kako je to laž koja vapi i  vapi za istinom. Odnosno, očito smatrate Luške, Lučane i ostale  građane ovog slikovitog mista „malima od kužine“, basa forca, tabule  rase, osobama s kojima možete mesti. Pa samo u susjedno mjesto Savar saljska Općina uložila je pet puta više materijalnih sredstava. Ma  kako nećete ulagati u Savar kada misto vrvi od ljudi. Na putu do mora  možda vam se potrefi pa sretnete neku osobu. Od nekih 150.000  noćenja bit će kako je u Savru ostvareno dvadesetak tisuća noćenja. I  mnoga druga mista puno su više dobila od Luke, kao Vaše rodno misto  Žman. Ulagali ste puno više, a od  boravišne pristojbe utržili ste puno,  puno manje od Luke. Poslije Božave i Sali Luka je na trećem mjestu po  broju ostvarenih noćenja i to godinama. Traje to i traje,  ali vajde nema,  ako se nešto i uloži odmah se to proglasi kapitalnim ulaganjem Općine  Sali. 

A samo na dijelu Barbenice ostvaruje se tijekom ljeta i stotinjak  noćenja, a cijela Luka dostiže i četiri stotine noćenja dnevno. Što znači  da Općina Sali nije uložila ni kune u Luku, već se radi o ostvarenim sredstvima putem uplate boravišne pristojbe. A u Luci stoluje turizam od  1958. godine. Radi se o jubileju, dijamantnom- 60. Imamo najgore izgrađene poljske puteve, zrakom i morem smo zagađeni do besvijesti.  Vas, načelniče Moroviću, Lučani pozivaju u goste. Dovedite i svoju fameju, općinske djelatnike  glede kupanja u Zlatnoj vali. U onoj koja nosi sveto ime, od 1365 godine „Vali sancti Stephani“. U onoj u kojoj se sve  više  trpaju kavezi, navodno kako o tome odlučuje samo Zadarska županija.  Pa, ako  je to i istina, jeste li pokušali braniti luške interese, a među žiteljima je veliki broj Vaših glasača.

Sporni kavezi za uzgoj ribe

Objasnite Lučanima kako je moguće da su kavezi smješteni na luškom  morskom teritoriju, a uzgajalište se zove Žman. Vjerojatno ste lažiranom  pomorskom kartom htjeli zadiviti svoje sumještane, Vaše Žmance, Vaše  glasače. Još jedan dokaz Vašeg dodviravanja, Vaše subjektivnosti.

Nažalost, ili na sreću, a zavisi o daljnjem slijedu događaja mjesto Luka  je ostvarilo novu dodanu vrijednost. Prodajom stare škole i zemljišta  utrženo je 120.000 eura. A novca nigdje, a obećali ste  mještanima kako je  to isključivo naš luški novac. Napokon odriješite kesu jer Luka bi trebala  ovu godinu svečano proslaviti dijamantni jubilej, 60. obljetnicu turizma.  Pa zar nije lipo vidjeti u svečanom ruhu ispisano Luka 1958-2018.? Vremena nema za gubljenje, do fešte, blagdana Sv. Stipana, do 3. kolovoza,  još je svega malo više od dva mjeseca.

Oči mojih glasača, a i mnogih drugih bit će cilo vrime fokusirane na  Općinu Sali. Ne smijemo dozvoliti da s nama manipulirate pa zabunom  pa ulažete u druga općinska mista, a nisu u pitanju elementarne nepogode, a zaboravite Luku. Onu novu dodanu vrijednost od 120.000 eura  koje  treba najprije uložiti onamo gdje i pripada, u slikovito misto Luku.  Ma to ste i obećali, zar ne?

Nadam se, kako ćete se udostojiti doći do Luke kao što ste obećali.  Udaljenost od vašeg rodnog mjesta Žman samo 2,5 kilometra, a od  općinskog središta desetak kilometara. Upravo nama Lučanima odgovora dolazeća nedjelja, blagdan Duhova poslije svete mise s početkom u 10  sati.

I nezaboravite ponijeti sa sobom kupoprodajni ugovor od prodaje stare škole i ugovore o najmu poslovnih prostorija. Jednom da za sva vremena budemo na čistu. Tko što plaća i zašto se novac troši., zaključuje se  u otvorenom pismu koje potpisuje  Nenad Marčina, nositelj kandidacijske liste Grupe birača MO Luka. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno