Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jo Nesbo posjetio HGSS

14.05.2018. 13:27
Jo Nesbo posjetio HGSS


Proslavljeni pisac Joe Nesbo, za vrijeme posjeta Splitu i predstavljanja svoje nove knjige 'Macbeth', na 2. Mediteranskom festivalu knjige (MFK) u Splitu, od 8. do 11. svibnja, izrazio je želju da posjeti ured Hrvatske gorske službe spašavanja.
Veliki zaljubljenik u sportsko penjanje svjestan važnosti gorskih službi spašavanja i njihove uloge u pružanju pomoći na nepristupačnim terenima, kada se dogode nepredviđene situacije ili nesreće, iskoristio je priliku upoznati se s radom HGSS-a. Proveo je kratko vrijeme u druženju sa spašavateljima i pročelnikom HGSS-a Vinkom Prizmićem koji mu je uručio prigodne poklone i zahvalio za podršku i simpatije prema našoj službi spašavanja.
Na Joevu molbu penjači koj su ujedno i volonteri HGSS-a poveli su ga do Park šume na Marjanu gdje je uživao penjući sportske smjerove na kultnom splitskom penjalištu “Šantine stine”. Nesbo nije krio svoje oduševljenje penjalištem, a posebno je istaknuo kako cjeni doprinos HGSS-a u području sigurnosti, te iskazao poštovanje činjenici da su spašavatelji volonteri, i da za svoj rad ne primaju nikakvu naknadu ni plaću.