Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Marko Popović najavio povlačenje iz profesionalne košarke

14.05.2019. 09:09
Marko Popović najavio povlačenje iz profesionalne košarke


Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, kapetan španjolskog prvoligaša Fuenlabrade, 36-godišnji Zadranin, Marko Popović objavio je kako će završiti profesionalnu košarkašku karijeru po završetku sezone u španjolskoj ACB ligi do koje su ostala još dva kola.
Igrač rođen u Zadru bio je jedna od najvažnijih ličnosti madridskog tima od svog dolaska 2015. godine.
Rusija, Hrvatska, Turska, Litva i Španjolska su zemlje u kojima je zadarski igrač ostavio svoj trag. Dva puta je bio prvak baltičke lige, četiri puta prvak litvanske lige sa Žalgiris Kaunasom, dva puta prvak Eurokupa, s UNICS-om iz Kazana u 2011. i s Himkijem u 2015. Nakon pobjede u svom drugom Eurokupu, nakon što je odigrao 2003.- 2004. u Valencia Basket,  igrao je po drugi puta u španjolskom timu.
Popović je ove godine u prosjeku imao 9,3 poena po utakmici i 8,3 poena u 20 minuta. Oduvijek je bio poznat kao izvrstan strijelac i to je pokazivao dugi niz godina. U četiri godine u klubu u Madridu postao je treći igrač s najviše postignutih trica u klubu i šesti po bodovima. U sjećanju će ostati povijesni nastup u kojem je postigao 36 poena u utakmici protiv Saski Baskonie.
Košarkaški svijet ima još dva tjedna za uživanje u Popovićevoj igri.
– Cilj ostvaren. A sada uživati u posljednje dvije utakmice i oprostiti se od ovog lijepog sporta, poručio je Popović preko Twittera.
Do kraja će Fuenlabrada još igrati igrati protiv Baxi Manrese te Iberostar Tenerifa. U toj posljednjoj utakmici očekuje se oko 5.000 navijača u ispunjenoj dvorani koja će ispratiti u igračku mirovinu svog kapetana.