Mislav Maldini prvak u geografiji, putuje u Hong Kong na Olimpijadu!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Učenik MIOC-a briljirao na Državnom natjecanju
Preuzbuđen sam. Posljednjih pet dana roditeljima ne prestajem pričati o tome. Kako se do sada nisam nešto naputovao van granica Hrvatske, ovo putovanje na drugi kraj svijeta, i to na puna dva tjedna, predstavlja mi nešto neopisivo i siguran sam da ću ovo putovanje pamtiti cijeli život, ispričao je Mislav Maldini
Mislav Maldini, Ana Batur i Marin Jurišić

Na Državnom natjecanju iz geografije, održanom od 8. do  10. svibnja 2019. u Trogiru, sudjelovalo je četvero učenika Gimnazije Franje Petrića iz Zadra. Iz prvog razreda Sara Žuvanić i Marin Jurišić, iz drugog Mislav Maldini, a iz četvrtog Ana Batur. Učenici su pod mentorstvom profesora geografije, Hrvoja Madžara, ostvarili izvrsne rezultate, a  s nekima su ispisali i povijesni uspjeh za Zadar i Zadarsku županiju!

Već s 3, 4 godine počeo listati atlase

Među prvim razredima, Sara Žuvanić osvojila je 3. mjesto, Marin Jurišić 4. mjesto, među drugim razredima Mislav Maldini je osvojio 1.  mjesto, a među četvrtima razredima Ana Batur plasirala se na 14. mjesto.  Ono što svakako valja istaknuti jeste to da je Mislav Maldini na osnovu  ovih rezultata uvršten u hrvatsku olimpijsku momčad koja će u kolovozu  nastupiti na Olimpijadi iz geografije u Hong Kongu!

Mislavu Maldiniju geografija je postala prva ljubav još od malih nogu.  Kako nam je otkrio u razgovoru, već je s 3, 4 godine počeo listati atlase i  proučavati karte svijeta. Tada tek simpatična igra djeteta, danas je Mislava dovela do ovog nevjerojatnog ostvarenja.

- Iskreno, na Državnom natjecanju nisam nešto pretjerano očekivao s  obzirom na konkurenciju koja je bila iznimno jaka, posebice u mojoj generaciji. Ali, moram priznati da je 1. mjesto lijepo sjelo, pogotovo ovako  neočekivano, kazao nam je Mislav dodajući da je jako puno radio pa je s  ostvarenim uspjehom vrlo zadovoljan. Poziv u olimpijski tim doslovno  ga je "izuo iz cipela".

- Preuzbuđen sam. Posljednjih pet dana roditeljima ne prestajem  pričati o tome. Kako se do sada nisam nešto naputovao van granica Hrvatske, ovo putovanje na drugi kraj svijeta, i to na puna dva tjedna, predstavlja mi nešto neopisivo i siguran sam da ću ovo putovanje pamtiti cijeli život, ispričao je Mislav dodajući kako će s pripremama početi tek  nakon završetka školske godine jer ga čeka dosta posla i u drugim predmetima.

Planira upisati studij geofizike na PMF-u u Zagrebu

- Čim završi školska godina, krećem na pripreme na PMF u Zagreb, s  timom koji nas vodi na Olimpijadu. Također, dobit ćemo dosta materijala i za pripremu kod kuće pa me čeka radno ljeto. Ali sve je to meni  užitak i velika ljubav pa mi ne predstavlja problem, kazao je Mislav dodajući kako, nakon srednje škole, planira upisati studij geofizike na PMF- u u Zagrebu.

- To mi je zadnjih nekoliko godina najdraže područje i svakako se u  budućnosti vidim u tome, otkrio je Mislav.

Mentor Hrvoje Madžar kazao nam je kako je Mislavov uspjeh zaista  povijesni rezultat za zadarsku geografiju jer još nitko prije Mislava nije  ostvario uvjete za sudjelovanje na Olimpijadi, što ga čini izuzetno ponosnim mentorom.

- Iz Hrvatske je u olimpijski tim iz geografije izabrano ukupno četvero  učenika, a Mislav je jedini iz Zadra. Ta će četvorka početkom kolovoza  otputovati u Hong Kong i braniti boje Hrvatske i Zadra, kazao je  Madžar.

Svi su ovi učenici već postigli odlične rezultate na školskoj i županijskoj razini čime su već tada plasirani u sami vrh Hrvatske. Mislav je, objasnio je Madžar, možda imao određenu prednost jer je i prošle godine  bio na Državnom natjecanju iz geografije i osvojio 3. mjesto, a u 8. razredu osnovne škole također je bio prvak države u geografiji.

- S obzirom na dosadašnje uspjehe, očekivanja su bila velika jer znam  da moji učenici znaju i mogu, ali da ćemo osvojiti 1. mjesto, nismo se nadali jer je to više pitanje trenutka i koncentracije, a ne znanja. Rezultati  učenika su zaista za svaku pohvalu, naglasio je Madžar dodajući kako ni  pripreme a ovo Državno nisu bile za baciti.

Uzor drugima

- Pripreme su bile temeljite. Tijekom cijele godine pripremali smo se  na dodatnoj nastavi, a koristili smo i materijale s prethodnih natjecanja i  tako dodatno produbljivali znanje. No, važno je reći kako su svi ovi  učenici u srednju školu došli s odličnim predznanjem pa mi je s njima  zaista bio užitak raditi, kazao je Madžar dodajući kako su se Sara, Marin,  Mislav i Ana po rezultatima već krenuli isticati još u osnovnoj školi, gdje  su stekli odlične temelje.

- Kad su došli u srednju školu, samo smo nastavili u istom ritmu i zajedničkim radom ostvarili njihov maksimum. Drago mi je što sam im u  tome mogao pomoći, dodao je Madžar.

Što se tiče sudjelovanja zadarskih škola na državnim natjecanjima  konkretno iz geografije, postoji određeni kontinuitet u rezultatima, nastavio je Madžar.

- Posljednjih godina smo učestali na natjecanjima i postižemo dobre  rezultate što je znak da je geografija kao predmet među učenicima prihvaćena i da se dobro i temeljito radi. A što se tiče mojih učenika, sve su to  vrlo svestrana djeca jer osim velike ljubavi koju gaje prema geografiji,  svatko od njih usmjeren je i prema još ponekim aktivnostima. Tako je  Mislav Maldini sudjelovao i na Državnom natjecanju i iz hrvatskog jezika, a Sara Žuvanić je izvrsna veslačica i svoje sportske obaveze i natjecanja odlično usklađuje. Svi su oni i sportaši i glazbenici, djeca koju svakako treba isticati u pozitivnom smislu te da budu uzor drugima, naglasio  je Madžar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (4 glasova)