Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

TRI RITMA ZA KRAJ Zadnji “Ritam kulturizma” staje na vrhuncu

14.05.2019. 14:11
TRI RITMA ZA KRAJ Zadnji  “Ritam  kulturizma”  staje na  vrhuncu


Posljednji "Ritam kulturizma", hvalevrijedan studentski projekt koji već desetu godinu zaredom uspješno organiziraju studenti prve  godine diplomskog studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti  Sveučilišta u Zadru, svoja vrata otvara u srijedu 15. svibnja, a zatvara u  petak 17. svibnja.
Jubilarno izdanje projekta obilježit će tema "Tri ritma za kraj", a koja  će objediniti tri dana prepuna događanja i tri dobra djela, na koje su studenti posebno ponosni, doznajemo od ovogodišnjih voditelja Ivana  Bešlića i Gabriele Jukić.


Humanitarne akcije, sport
– Ove godine smo posebno ponosni na svoja tri dobra djela: čišćenje  podmorja, darivanje krvi i na već poznatu humanitarnu akciju #zračidobrotu u kojoj se prikupljaju donacije za pomoć u kupnji linearnog akceleratora potrebnog zadarskoj Općoj bolnici. Također smo ponosni i na to  što smo udružili veći broj studenata s naša tri diplomska studija – Poduzetništvo u kulturi i turizmu, Kulturna i prirodna baština u turizmu te  Novinarstvo i odnosi s javnošću, zatim studente s našeg preddiplomskog  studija Kulture i turizma, ali i studente Podvodnih znanosti i tehnologija  Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, kazao je Bešlić dok je Jukić potanko opisala program s kojim će se pozdraviti od svog projekta.
Prvog dana održat će se dvije humanitarne akcije: čišćenje podmorja i  dobrovoljno darivanje krvi.
Naime, na svečanom otvorenju projekta u srijedu, 15. svibnja 2019.  godine, u 10 sati, a u suradnji s RK Sv. Roko i RK Zadronom studija Podvodnih znanosti i tehnologija Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, čistit će se podmorje na zadarskoj rivi ispred zgrade Sveučilišta  čime će se ukazati na sve veću prisutnost svijesti o očuvanju prirode.  Druga humanitarna akcija, dobrovoljno darivanje krvi, održat će se isti  dan, od 10 do 12 sati, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar, u prizemlju zgrade Sveučilišta u Zadru (stari kampus). Uz navedene  akcije, u srijedu će brojne volonterske udruge održati predavanja o tome  kako djeluju i doprinose zajednici, a u 17 sati, na parkiralištu Novog  kampusa, u suradnji s klubovima Ouka, Aikido Zadar, badminton klubom Zadar, Ares, Krav Maga Zadar i sportskom zajednicom grada Zadra  održat će se demonstracije i sudjelovanje u sportskim aktivnostima  (boks, kendo, krav maga, aikido, badminton i dr.). Uz sportske aktivnosti,  održat će se i nagradna tombola.


Kulturna baština, okrugli stol, koncert
Drugi dan projekta bit će posvećen kulturnoj baštini. U suradnji sa  Školom primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar i Udrugom žena "Luzor" Preko, u atriju Novog kampusa će se 16. svibnja u 11:30 sati održati  prezentacija tradicijske glazbe (rera, orzalica i glagoljaško pjevanje), a  potom i radionice lončarstva i tkanja vune. Drugi dan projekta završit će  u salvama smijeha jer će u atriju Novog kampusa pozornicom zavladati  stand-up komičari SplickeScene.
Treći, ujedno i posljednji dan, 17. svibnja, rezerviran je za okrugli stol  na kojem će gosti biti prethodni voditelji "Ritma kulturizma". Zatvaranje  studentskog projekta obilježit će humanitarni koncert koji će se održati  na parkiralištu Novog kampusa, a na kojem će nastupiti "Hashtags &  Douchebags" i "Hot staff".
Upitali smo ovogodišnje voditelje zašto se opraštaju od projekta.
– Zadnji je jer stajemo na vrhuncu, ali dogodine ćemo sigurno pripremiti nešto novo, kazali su te ovom prilikom još jednom pozvali svoje kolege i sugrađane da ih podrže i pridruže im se u posljednjem "Ritmu".