Nikome više ništa nije jasno

Slika korisnika mkvanja
TV SVEKRVA
PIXSELL
Online škola na trećem

OPET GREŠKE NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI

Svako malo se moramo nervirati zbog nekih čudnih običaja Hrvatske televizije kada je u pitanju raspored njihovog programa. Znamo, znamo da treba iskoordinirati tri kanala, ali onda se pazi da u isto vrijeme na jednom kanalu bude utakmica, a na drugom emisija iz kulture i sl. Na trećem programu kreće film »Suđenje u Nuermbergu« iz 1961.g. koji je odabrao Dean Šoša, a što garantira nekakvu kvalitetu. Film je uistinu odličan, a radi se, kao što sam i sam naslov govori o suđenju nacističkim zločincima od strane zapadnih saveznika. U filmu briljira već ostarjeli Spencer Tracy u ulozi suca, ali tu je i nevjerojatan niz glumaca kao što su Burt Lancaster, Maximilian Schell, Marlene Dietrich, Judy Garland, Richard Widmark i Montgomery Clift pa nije ni čudo da je tu bilo i oskara i drugih nagrada i da je film postao važan u povijesti kinematografije.
Ali, što je tu problem? Problem je u tome što ta ista Hrvatska televizija emitira i čuveni film »Der Untergang« ili po naški »Hitler - Konačni pad« u kojem gledamo to što nam govori naslov, ali na taj način da se ta dva filma preklapaju tako da onaj koji gleda ovaj prvi ne vidi prvih pola sata drugoga i obrnuto. Ne znam koji je to genijalac posložio, ali znam da za taj posao dobiva plaću sigurno duplo veću od moje što i nije neki problem. Inače u filmu vidimo genijalnu scenu kada Albert Speer i Hitler stoje iznad makete »novoga Berlina« i dok odjekuju ruske granate Adi se veseli jer će ovako lakše sagraditi nove građevine s obzirom da ovi ruše stare. To je vrlo poučna scena, jer se vidi da je bio poremećen, a to je glavom platilo pedesetak milijuna ljudi s obje strane. Tako je to kada se da vlast bolesnim ljudima.

ČOVJEK KOJI IMA RJEŠENJE ZA SVE

Kada nemaš o čemu pisati onda pogledaj dotura Oza. To je jedan mladolik gospodin koji izgleda bar dvadesetak godina mlađi nego što jest i od kojega uvijek možeš nešto korisno naučiti. Eto,npr. nešto što nisam znao. Vodu treba piti. Ako ne piješ vodu, onda možeš umrijeti od žeđi. Ma tko bi rekao? Pretpostavljam da je u sljedećoj emisiji savjet kako bi trebalo bar jednom tjedno nešto i pojesti jer inače možeš umrijeti od gladi. Vjerojatno ima još dobrih savjeta, npr, kako nije pametno spavati na pruzi ako nadolazi jureći vlak, ili kako je glupo baciti se u duboko more ako ne znaš plivati.
»Sa stresom se treba suočiti već odmah ujutro«, veli naš sveznajući doktor dok razgovara s jednom gospojom koja ima veliki problem jerbo osjeća stres u ramenima. Misli da je to zbog toga što se ne kreće i što ništa ne vježba. I što vi sada mislite dragi čitatelji, što joj je savjetovao naš doktor? Ma nikada ne biste pogodili. Savjetovao je da s obzirom da se ne kreće i da ne vježba, pod hitno treba početi kretati se i vježbati. Fantastičan stručnjak. A mogu i ja. Evo, da me sada netko nazove i kaže - »doktore Mario! Što da radim? Evo gori mi kuća, vatra je sve jača!« »Odmah izađite iz kuće i zovite vatrogasce!«, rekao bih mu. Ili, »pomozite, pada jaka kiša i ja sam sve mokriji i mokriji!« »Odmah se sklonite s kiše«, odgovorio bih mu ja i tako nesretnom čovjeku spasio život. Eto. Uopće nije teško biti doktor Oz. Još da mi je nešto od njegovih para... Ali imam i ja rješenje! Da me sada netko nazove i kaže »Nemam novaca. Što da radim?« »Trebate se što prije obogatiti pa ćete imati novaca«, objasnio bih mu ja i dokazao kako ljudska glupost nema granica.

KOLIKO JE DJECE PREŠLO PREKO PJEŠAČKOG AKO JE NALETIO BMW?

Već dulje vrijeme pratim tv- školu na trećem programu i jako sam zadovoljan. Sve znam! Doduše, to je nastava za prvi ili drugi razred, ali ipak je zanimljivo koliko sam pametan. Samo sam na jedno pitanje krivo odgovorio. Radilo se o oduzimanju. Pitanje je »Koliko je učenika uspjelo prijeći preko pješačkog prijelaza«, ili tako nekako. Ja sam odgovorio - »Nijedan učenik nije uspio prijeći pješački prijelaz ako je u tom trenutku naletio neki tatin sin u polovnom BMW-u bez vozačke dozvole i bez pameti i kućnog odgoja kako to već obično biva.« Teta sa ekrana mi je odgovorila da nisam dobro razumio pitanje, što nije ni čudo, jer ionako nikome ništa više nije jasno.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)