Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U više sukošanskih ulica jednosmjerni promet

14.05.2020. 08:12


Žitelji Sukošana godinama su čekali na treću fazu prometnog rješenja. Nadasve uske ulice i parkiranja motornih vozila tamo gdje se nekom prohtije uzrok su prometnih gužvi i prometnih čepova te neposredna opasnost svih sudionika u prometu, naročito pješaka. Taj je problem sad riješen.
– U skladu s prometno-tehničkim projektom, uz prethodno dobivene suglasnosti od strane Županijske uprave za ceste Zadarske županije i MUP-a PU Zadarske, uspostavila se prometna regulacija tako da se u Ulici hrvatskih branitelja, Ulici Ivana Devića Harambaše, dijelu ulica Ruševac i Požećevac uspostavio jednosmjerni promet, kazao je Ante Martinac.
Dio Ulice hrvatskih branitelja, kaže on, uz poštu te kod općine, označeno je za parkiranje vozila, čiju naplatu ne planiraju uvesti ove godine.
– Navedena regulacija uzrokuje drugačije prometovanje motornih vozila, mole se vozači za dodatni oprez, upozorio je Martinac istaknuvši kako je u planu i sljedeća faza prometnog rješenja.
Ključne su promijene na glavnoj cesti za ulaz u selo, Ulici hrvatskih branitelja, od Hajduka do trga Gornja vrata, a odnosi se na poštu, cvjećarnu, kafić, ambulante, općinu, župnikovu kuću, slastičarnu i dvije trgovine široke potrošnje.
Naime, Ulica hrvatskih branitelja nakon skretanja s Jadranske turističke magistrale D-8 u selo na raskrižju kod Hajduka odsad je jednosmjerna, obilježena su parkirališna mjesta i pješačka zona. Jednosmjerna cesta je sve od Hajduka do Ruševca te lijevo prema izlasku na Jadransku magistralu.
Jednosmjerna je i Ulica Ivana Devića Harambaše od Damira Devića Štike uz Brkiće, Dijane, Deviće, Torbarine, Rodinove i Gašparoviće do izlaza na Jadransku magistralu nasuprot Rošiljevih.
I dio ulice Ruševac od Damira Devića Štike do Šime Dijana Kese također je jednosmjeran. Više se ne može ulicom Požećevac od dječjeg vrtića i Ive Smolića Labuda prema Devićima i Šimi Dijanu te Anti Grdoviću jer je do raskrižja kod Dorčićevih ulica jednosmjerna.