Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Devet mjera pomoći zadarskim poljoprivrednicima

14.05.2021. 11:24


Župan Zadarske županije 29. travnja donio je Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Zadarske županije (2021. – 2023. godina) na koji je prethodno pozitivno mišljenje dalo Ministarstvo poljoprivrede. Za provedbu ovog Programa u Proračunu Zadarske županije za 2021. godinu osigurano milijun kuna.
Program se sastoji od devet mjera kroz koje se poljoprivrednim proizvođačima daje potpora za obavljanje primarne poljoprivrede proizvodnje te preradu i prodaju vlastitih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na poljoprivrednom gospodarstvu. U Programu je posebni naglasak dan mladim poljoprivrednicima (do 41 godine) za koje su predviđene posebne mjere kroz potporu za osnivanje OPG-a u svrhu samozapošljavanja te kroz mjeru 5 u kojoj su mogući širok spektar potpora za modernizaciju proizvodnje, edukaciju i marketing.
Javni poziv za dodjelu potpora za mjere iz Programa objavit će se do kraja svibnja 2021. godine putem županijske internet stranice (www.zadarska-zupanija.hr). Obavijest o objavi Javnog poziva se objavljuje u dnevnom tisku Javnim pozivom će se utvrditi rokovi i postupak podnošenja zahtjeva za dodjelu potpora i pripadajuća dokumentacija kojom se dokazuje opravdanost investicije.