Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vlašić: Trebat će nam bolja kontrola skoka i veći doprinos s klupe

14.05.2021. 06:53


Pred košarkašima Sonik Puntamike je utakmica sezone. Zadrani su samim petim mjestom nakon ligaškog dijela natjecanja napravili veliki uspjeh, no pobjeda protiv snažne Gorice bila bi nova potvrda izvrsnog rada kojem smo u proteklih desetak mjeseci mogli svjedočiti u Jazinama. Stoga je prava šteta što trener Vlašić na raspolaganju vjerojatno neće imati kompletan sastav s kojim bi se mogao suprotstaviti favoriziranim »Bikovima«. Zaraza covidom-19 pogodila je Puntamičane u lošem trenutku i praktički prepolovila zelenu svlačionicu, no svim nedaćama unatoč »Soniksi« su u utorak pružili čvrst otpor Sesarovim trupama i do posljednjih minuta bili na korak od velikog iznenađenja, da bi na koncu do izražaja došli »stolarski problemi« i kratkoća klupe zadarskog sastava, što iskoristio Lovro Mazalin i odveo svoju momčad do vodstva 1-0 u četvrtfinalnoj seriji.


Jedan trening dnevno
Od prvog okršaja prošla su tek tri dana, a da problemi nisu nestali potvrđuje i podatak da su u Jazinama prorijedili treninge kako bi dodatno odmorili preostale igrače za večerašnji susret.
– Ova faza sezone ne trpi dva treninga dnevno. Imamo pet-šest momaka koji igraju dvije utakmice u nekoliko dana te bi bilo kontraproduktivno dodatno ih opterećivati. Cilj je da se igrači malo rastrče i da vidimo možemo li eventualno popraviti još koji detalj u igri – kazao je Hrvoje Vlašić koji i dalje ne zna na koga će moći računati u današnjem ogledu.
Puntamičani su u prvom četvrtfinalnom susretu nastupili bez Jakova Vladovića, Tea Petanija, Filipa Jošića, Sandra Rašića i Daniela Zovka koji bi zasigurno donijeli potrebnu širinu na zelenu klupu, a po svemu sudeći »Soniksi« će sličnom sastavu i večeras istrčati na parket.
– I dalje smo u nezavidnoj situaciji po pitanju igračkog kadra. Još uvijek nam nedostaje nekoliko igrača, a s njima smo ipak potpuno drugačija momčad. Možda postoji određena šansa da nam se netko od njih priključi, ali to nećemo znati sve do zadnjeg trenutka. S obzirom na sve okolnosti, Gorica je i dalje veliki favorit za pobjedu – naglasio je trener zadarskog sastava.


Pružiti dobar otpor
Ipak, nije sve izgubljeno. Puntamičani su ove sezone pokazali da su najbolji kada je najpotrebnije, čemu zorno svjedoči prošlotjedni susret sa Šibenkom koja je nakon prave košarkaške ljepotice potpisala kapitulaciju pred desetkovanim Zadranima. Kako bi se još jednom ponovila »bajka u Jazinama« bit će potrebna puno bolja kontrola reketa i veći doprinos s klupe nego je to bio slučaj u Velikoj Gorici.
– Očekujem tešku utakmicu i tvrdog protivnika, a mi ćemo dati sve od sebe da, sukladno mogućnostima, pružimo što je moguće bolji otpor. Da bismo u tome uspjeli trebat ćemo imati puno bolju kontrolu skoka, pogotovo na obrambenoj strani terena gdje smo u utorak u pojedinim razdobljima bili vrlo loši i primali poene iz drugog ili trećeg napada. Uz to, očekujem i kvalitetniju reakciju igrača s klupe. U prvom susretu smo od njih dobili tek dva poena, dok je Gorica zabila 25. To je velika razlika koja jasno govori tko je imao veći hendikep – rekao je trener Vlašić, poručivši za kraj da se njegovi momci zasigurno neće predati bez borbe.
Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Arena Sportu i Radio Zadru.