Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Poraz od Velebita je velika sramota

Autor: Drago Bajković

13.06.2009. 22:00
Poraz od Velebita je velika sramota

Foto: Vedran SITNICA



Ta utakmica je pokazatelj kako smo igrali cijelu sezonu. Sreća i loši Sesvećani zaslužni su što nismo prvenstvo završili na posljednjem mjestu – kazao je Jakov Surać


Nogometaši Zadra odmaraju se nakon završetka sezone za koju se može reći samo da je bila vrlo neuspješna. Prvoligaš sa Stanova osvojio je pretposljednje 11. mjesto u prvenstvu, a sezonu su “začinili” porazom u Kupu od trećeligaša Velebita.
– Sramota, to je sve što mogu reći za taj naš poraz u kup utakmici s Velebitom. Ta utakmica je pokazatelj kako smo igrali cijelu sezonu. Sreća i loši Sesvećani zaslužni su što nismo prvenstvo završili na posljednjem mjestu – kazivao je Jakov Surać, kapetan prvoligaša sa Stanova.
– Smatram da svi skupa moramo izvući pouke iz ovoga prvenstva i napraviti sve da se nešto slično ne dogodi i u sljedećoj sezoni. Siguran sam da će Uprava kluba sve učiniti na tom planu i da ćemo u Ligi 16 igrati puno važniju ulogu nego u netom završenoj sezoni.
O pojačanjima Surać nije htio previše govoriti.
– To je posao Uprave. Moje mišljenje je da se moramo pojačati barem jednim igračem u svim linijama. Vidljivo je iz naših rezultata da su sve linije imale propuste, u obrani je curilo, vezni red nije bio učinkovit, kao uostalom i naši napadači. Treba vidjeti tko će napustiti klub, tj. kome će se uprava zahvaliti. Naravno treba što prije početi slagati momčad za sljedeću sezonu kako bi se kroz pripremno razdoblje što bolje uigrali.
Pripreme počinju vrlo brzo, već 22. lipnja.
– Za svake pripreme je potrebno oko pet tjedana. Nažalost, nema previše vremena za odmor, morat ćemo zapeti iz petnih žila kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću sezonu.
Kapetan Zadra još ne razmišlja još završetku nogometne karijere.
– Često me to pitaju novinari što me pomalo i čudi. Imam 34 godine i osjećam se potpuno fizički spreman za treninge i utakmice. Damir Krznar ima 37 godina i najvjerojatnije još neće završiti karijeru. U onom trenutku kada ne budem više mogao odgovarati zahtjevima koji se pred mene postavljaju prvi ću reći zbogom nogometu. Uostalom uvijek sam govorio, ako ima netko bolji od mene, ja ću sjesti na klupu, a taj neka igra. U nekoj bliskoj budućnosti smatram da bih mogao odigrati i manji broj utakmica u prvenstvu i na taj način pomoći momčadi. U svakom slučaju motiva i snage mi ne manjka – kazao je na kraju razgovora Surać.