Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Važno je da smo pobijedili

Autor: Viktor Bogut

13.06.2009. 22:00
Važno je da smo pobijedili

Foto: Zvonko KUCELIN



U ovom trenutku jedino je važno da smo pobijedili. Igra je bila u drugom planu. Kraj je sezone i igrači su umorni, a imali smo ovako težak ispit – rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar nakon što je Hrvatska u neizvjesnoj utakmici svladala Mađarsku. Hrvatski izbornik bio je svjestan  da su njegovi igrači imali jakog i motivniranog suparnika te da su vrlo lako mogli prosuti, činilo se, sigurno pobjedu.
– Zaista smo se mučili. Krenuli smo dobro, ali Mađari su bili čvrsti. Mnogo smo kombinirali obranu. Krenuli smo s 3-2-1, a u konačnici prvog dijela obrana 6-0 donijela nam je prednost od tri gola na odmoru.
Dobro su Hrvati otvorili i drugo poluvrijeme. Otišli na pet golova prednosti, no ni tada se gosti nisu dali smesti. Polako su smanjivali razliku, a u konačnici su mogli i uzeti bod.
– Pali smo. U to nema sumnje. Mađari su se digli. No, publika nam je pomogla i ovim putem joj zahvaljujem. Očekujem da ćemo i protiv Slovačke imati ovakvu potporu. Mi prije svega moramo naučiti na greškama koja smo učinili protiv Mađarske i protiv Slovačke biti pravi. Sve u svemu, unatoč činjenici da smo teško došli do pobjede, zaslužili smo je.
S druge strane izbornik Slovačke Janos Hajdu nije krio nezadovoljstvo rezultatom, iako je bio zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači odigrali dvoboj protiv Hrvatske.
– Tužan sam jer smo drugu utakmicu za redom izgubili s golom  razlike. No, igrali smo dobro i mogu biti ponosan načinom na koji smo se suprostavili Hrvatskoj. Ne bi bilo nezasluženo da smo osvojili bod. Nadam se da ćemo u dva posljednja kola uspjeti izboriti plasman na Europsko prvenstvo te da ćemo tada se revenšrati Hrvatskoj – istaknuo je Hajdu.
V. BOGUT
 
 
 
 
DOMAGOJ DUVNJAK
–          Pobijedili smo i to je na kraju najvažnije. Igrali smo dosta u grču, ali smo ipak uspjeli upisati ta dva vrlo važna boda i idemo protiv Slovaka po plasman na Euro. Publika je bila fenomenalna iako nije bila puna dvorana.
IGOR VORI
–          Nismo trebali ovako zakomplicirati utakmicu na kraju, pogotovo kad vodiš četiri gola razlike. Zahvaljujući Mirku smo ipak pobijedili i to je sada najvažnije. Još protiv Slovaka trebamo pobjedu i nadam se da ćemo puno lakše doći do te toliko željene pobjede za osiguranje puta u Austriju. Zadrani su nas opet dočekali u svom stilu, lai ipak ostaje žal što nije bila puna dvorana.
BLAŽENKO LACKOVIĆ
–          Teška utakmica s teškim protivnikom i uspjeli smo upisati ta dva boda. Kraj je sezone, mali je zamor materijala i siguran sam kad se malo bolje uigramo da će to u srijedu protiv Slovaka izgledati puno bolje.
ZLATKO HORVAT
–          Pobjeda je u džepu, to je najbitnije. Nismo bili koncentrirati u napadu, pogotovo pri izvođenju sedmeraca i ne treba na kraju pobjedi gledati u zube. Cilj je plasirati se u Austriju i protiv Slovaka će biti lakše doći do pobjede.
VEDRAN ZRNIĆ
–          Ne možemo svaki put suvereno pobjeđivati. Teže smo ušli u utakimcu čemu je razlog kraj sezone, ali smo na sreću uspjeli završiti utakmicu u našu korist. Sedmerci? To je sport. Nekad ne možeš promašiti,  a nekad kao danas ne možeš pogoditi. Okrećemo se Slovačkoj i ostvarenju konačnog cilja, plasman na Euro.
IVAN NINČEVIĆ
–          Presretan sam što sam nastupio u pred svojim sugrađanima i usto smo uspjeli pobijediti. Uspjeli smo ipak nakon infarktne završnice slaviti i to je najbitnije. Sad nas čekaju Slovaci i uz ovakav ambijent teško ćemo izgubiti.
 
GABOR CSASZAR
– Igrali smo odlično protiv jedne od najjačih svjetskih momčadi. Iako sam zadovoljan igrom, tužan sam radi toga što nismo uspjeli osvojiti makar bod koji smo zaslužili.
–          A. DEŠPOJA