Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Zapleši s nama” – originalan turistički proizvod

Autor: Ivan Stagličić

13.06.2009. 22:00
“Zapleši s nama” – originalan turistički proizvod

Foto: Adam VIDAS



Plesni festival “Zapleši s nama” okupio je velik broj djece, roditelja, mještana i znatiželjnika koji su se okupili da bi pogledali ovu manifestaciju koja se prvi put organizira na otoku Ugljanu. U programu su nastupila djeca predškolskog i školskog uzrasta iz Ugljana, Lukorana, Sutomišćice, Poljane i Preka. Festival je organizirala Tihana Lončar sa suradnicima, a otvorio ga je direktor Turističke zajednice općine Preko Ante Brižić.
Program je započeo nastupom djece iz Dječjeg vrtića Lastavica koja su se publici predstavila otpjevavši nekoliko pjesama, nakon čega je uslijedio nastup plesnih skupina. Prva je bila najmlađa plesna skupina, predškolske dobi, “Plesne kraljice”, zatim mješovita plesna skupina iz Sutomišćice sastavljena od djece predškolskog i školskog uzrasta te napredna plesna skupina iz Preka. Sve skupine su prikazale po četiri plesne točke.
 Kao gosti festivala nastupili su učenici drugog razreda Osnovne škole “Valentin Klarin” iz Preka, učiteljice Lidije Lončar, koji su na ovogodišnjim Maškaricama Pučkog otvorenog učilišta “Dom na žalu” osvojili prvo mjesto te su okupljenima pokazali svoj nagrađeni program “Meksički šešir” i “Hiky – Poky”. Plesni program zaključen je nastupom Plesnog ansambla Preko.
 Kao iznenađenje večeri prikazana je modna revija “Benetton 012” u kojoj su sudjelovale sve plesačice ritmike i plesa te dva dječaka drugog razreda.
 Organizatorica Festivala Tihana Lončar posebno je zahvalila institucijama koje su omogućile ovu manifestaciju: Privrednoj banki, Modnoj kući Benetton, cafe baru Marco Polo, Turističkoj zajednici općine Preko, Dječjem vrtiću i Osnovnoj školi i pritom istaknula:
– Želja nam je da dječji festival plesa postane tradicionalan i da se uvrsti u turističku ponudu Općine Preko tijekom ljetne sezone te da postane prepoznatljiv turistički proizvod. Ovo je pilot-projekt s obzirom da Festivala ovakve vrste nema u ponudi naše županije, vjerujemo u njegov uspjeh i širenje izvan granica općine Preko pa i županijskih granica.
Svim su sudionicima i sudionicama potom podijeljene diplome te je Festival završen s pozivom “Zaplešite s nama!”