Izgorjelo deset hektara niskog raslinja i borove šume

Slika korisnika admin
pozar_kanader
Filip BRALA
Dva kanadera vodenim su bombama gasila požar na Pašmanu

Na zapadnoj strani otoka Pašmana, između mjesta Soline i Zaglav, u subotu je oko 13 sati buknuo veliki šumski požar.

Vatra koju je gasilo trideset pripadnika Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Tkona i Pašmana te Javnih vatrogasnih postrojbi iz Biograda s tri vozila u jednom se trenutku nošena jakim jugom izmakla kontroli i zaprijetila obližnjim vikendicama pa su im u pomoć pristigla i tri vatrogasca iz zadarskih Javnih vatrogasnih postrojbi s jednim vozilom.

Nakon što vatrogascima zbog nepristupačnosti dijela terena i vjetra nije uspjevalo staviti požar pod kontrolu, u pomoć su im pristigle i zračne snage koje su s dva kanadera i Air tractorom vodenim bombama u 15 sati zaustaviti širenje vatre i lokalizirati požar u kojemu je izgorjelo oko deset hektara trave, niskog raslinja i borove šume. Vatrogasci su potom prionuli poslovima saniranja požarišta te su postavili dežurstva kako se požar ne bi ponovno rasplamsao.

- Požar su gasila 33 vatrogasca s četiri vatrogasna vozila. Uz pomoć koja im je stigla iz zraka on je nakon dva sata lokaliziran, a vikendice obranjene - rekao je Željko Šoša, zapovjednik Javnih vatrogasnih postrojbi Grada Zadra čiji su pripadnici, zajedno s vatrogascima iz Biograda, i tijekom jučerašnjeg dana osiguravali požarište na Pašmanu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno