Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Marin Tomasov potpisao doživotni ugovor

Autor: Velimir Brkić

13.06.2010. 22:00
Marin Tomasov potpisao doživotni ugovor

Foto: Velimir BRKIĆ



Marin Tomasov iz Dobropoljane na otoku Pašmanu potpisao je doživotni ugovor. Mladi, 22-godišnji nogometaš splitskog Hajduka uplovio je u bračne vode s odabranicom svog srca, studenticom Boženom Jureško iz Mrljana, također na otoku Pašmanu. Marin i Božena okrunili su svoju ljubav započetu još u zajedničkim školskim klupama matične osnovne škole u Neviđanima.
Protekle subote u crkvi Sv. Ante u Mrljanima dugogodišnju ljubav okrunili su sa zavjetima vječne ljubavi. Obred vjenčanja je predvodio župnik don Josip Lisica.
Marinu je u ovom izuzetno važnom životnom ispitu asistirao njegov menadžer, kum Reno Sinovčić, vanjski suradnik NK Zadra, a nevjesti je podrška bila srednjoškolska prijateljica, kuma Anamarija Zelić.
Vjenčanje je održano po tradicijskom običajima ovog otočnog kraja. Okupljeno mnoštvo uzvanika na izlasku iz crkve dočekalo su sretan par s oblakom latica cvijeća i kišom bombona. Romantičnu sliku Marin i Božena uveličali su puštanjem na slobodu u zrak dvije bijele golubice. Mnogi od nazočnih nisu mogli sakriti suze radosnice.
Na izvanrednoj trajektnoj liniji od Preka do Zadra gdje je održana svečana večera, uz zvuke dalmatinske družine Fontana raspoloženi uzvanici predvođeni kumovima su stvorili rijetko viđen štimung. U zadarskom hotelu Kolovare za zabavu preko 200 uzvanika bila je zadužena splitska pjevačica Jelena Rozga.
Osim Marinovih bivših suigrača iz NK Zadra koji su mu neophodnu podršku davali tijekom cijelog dana, na svečanoj večeri su se pridružili Zadrani u Hajduku, Danijel Subašić, Jurica Buljat i Marijan Buljat. Okupila se sasvim solidna nogometna momčad kojoj nije bilo do nogometnih tema pred početak napornih priprema za novu natjecateljsku sezonu, već do urnebesnog svadbenog veselja.