Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Medicinari približili Zadar i Maribor

Autor: Teuta Babajko Jamičić

13.06.2010. 22:00
Medicinari približili Zadar i Maribor

Foto: Zvonko KUCELIN



Djelatnici Srednje zdravstvene i kozmetične šole iz Maribora tijekom vikenda boravili su u Zadru, gdje su stigli u posjet Medicinskoj školi Ante Kuzmanića.
Zadarska Medicinska škola Ante Kuzmanića i mariborska Srednja zdravstvena i kozmetična šola već tri godine uspješno surađuju na međunarodnim projektima, a ovim posjetom realiziran je novi oblik suradnje ovih dviju obrazovnih ustanova.
Kako pojašnjava Davor Vidaković, ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića, djelatnici Srednje zdravstvene i kozmetične šole, njih 42 su u petak stigli u Zadar. U Medicinskoj školi dočekao ih je i Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Zadarskoj županiji.
– Djelatnici Srednje zdravstvene i kozmetične šole iz Maribora, s kojom uspješno surađujemo već tri godine, stigli su u petak u Zadar. Ovo je njihov prvi službeni posjet zadarskoj Medicinskoj školi Ante Kuzmanića, koji smo između ostalog iskoristili i za dogovore o realizaciji novih zajedničkih međunarodnih projekata. Dosadašnji, realizirani projekti ovih dviju obrazovni ustanova pokazali su se izuzetno uspješnima, pa vjerujemo kako će ovaj prijateljski posjet dodatno ojačati suradnju mariborske Srednje zdravstvene i kozmetične šole i zadarske Medicinske škole Ante Kuzmanića, kaže Davor Vidaković, pojašnjavajući kako je Slovence predvodila Nevenka Kisner, ravnateljica Srednje zdravstvene i kozmetične šole iz Maribora.
Kako je posjet Zadru zamišljen kao svojevrsno radno i neobavezno druženje, u petak, nakon dočeka u školi, Edin Kadić iz Medicinske škole Ante Kuzmanića Slovence je vodio u razgledavanje grada. Subotu su iskoristili za jednodnevni izlet na Kornate, a zadarski arhipelag oduševio je Slovence. Nedjelja u Zadru bila je slobodna, tako da su posljednji dan u našem gradu Slovenci iskoristili prema vlastitom izboru.
Susret ovih dviju škola, protekao je u pozitivnom ozračju, o čemu najbolje svjedoči činjenica kako zadarska Medicinska škola Ante Kuzmanića za jesen već planira uzvratni posjet u Maribor. Zadrani, kako pojašnjava Vidaković, u Maribor će najvjerojatnije na zimu, kada padne snijeg, da doživljaj bude što ljepši.