Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Punk spektakl završio u ponoć

Autor: Boris Kupčak

13.06.2010. 22:00
Punk spektakl završio u ponoć

Foto: Filip BRALA



Brojni zadarski pripadnici subkulturne scene u petak su imali priliku uživati u pravom punk spektaklu. Providurova palača bila je na trenutke premala za sve obožavatelje domaćih snaga Tehničke greške i Alergije te legendarnih pulskih Oi punkera Fakofbolan.
Punk koncert organizirao je produkcijski tim “Live & Loud” festivala u suradnji s udrugom za nezavisnu kulturu Šigureca. Tehnička greška, jedan od najperspektivnijih mladih zadarskih bendova, odlično je otvorio večer te tako publici najavio što slijedi. Punk-rock veterani Alergija u gotovo sat vremena svirke publiku su doveli do usijanja, uglas su se pjevale “Četvrti stalež”, “Dalmatinska” i “Pelinkovac”. Većina okupljenih ipak je čekala da na scenu dođu Fakofbolan. Kako je i najavljeno u pozivu na koncert, na dan kada počinje Svjetsko nogometno prvenstvo u Providurovoj palači derale su se glasnice više nego na južnoafričkim stadionima.
Odsvirane su već kultne pjesme hrvatskog punka “Metak” i “Neznani junaci”, a za bis je ostavljena “Ulica, to smo mi” – pjesma po kojoj je i nazvan ovaj koncert.
Jedina stvar koja se može prigovoriti nakon ovog koncerta u Providurovoj palači je to što je svirka trajala samo do ponoći, ali za to nisu krivi organizatori.