Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Očekuje nas veliki ljetni spektakl – Adria Air Race

13.06.2011. 22:00
Očekuje nas veliki ljetni spektakl – Adria Air Race


Riječ je o utrci zrakoplova na kojoj će sudjelovati najbolji akrobatski piloti iz raznih krajeva svijeta. Utrka će se održati iznad zadarske rive 20. srpnja, a ono po čemu se razlikuje od drugih ovoga tipa jest broj disciplina u kojima će se natjecatelji okušati, informirao nas je Stjepan Felber


Iako se ime glavne  zvijezde, odnosno zvijezda ljeta,  jer, doznajemo riječ je o jednoj  svjetski poznatoj glazbenoj grupi,  čuva do kraja tjedna kada će i  službeno biti predstavljen program  ljetnih događanja, suradnik za promidžbu i odnose s javnošću Turističke zajednice grada Zadra  Stjepan Felber otkrio nam je glavninu događanja koje će Zadrani  njihovi i gosti ovog ljeta moći  vidjeti i čuti u Donatovu gradu.
Uspjeli smo ipak doznati da će  glavne zvijezde ljeta nastupiti na  Forumu i to krajem srpnja. 
– Slijedom dosadašnje prakse Turistička zajednica grada Zadra će i  ove godine, počevši od 22. lipnja,  organizirati svakovečernja događanja na Narodnom trgu pa i na  drugim mjestima. Bit će po već  ustaljenoj shemi za svakog po nešto  pa će se izmjenjivati večeri klapa,  zabavne glazbe, jazza, a bit će i  nešto folklora. S obzirom na to da je  Zadar sve popularniji među turistima te se pročulo da svaki dan  imamo neko događanje, imali smo  dosta upita stranih izvođača koji su  htjeli nastupiti u sklopu našeg ljetnog programa.
Imat ćemo tako nastupe puhačkih  orkestara i limene glazbe iz Mađarske, zatim jednog kulturno-umjetničkog društva iz Slovenije te jednog dječjeg orkestra iz Njemačke,  navodi Felber.
Nastavlja se i s organizacijom  tradicionalnih feštica petkom, a  prva će 24. lipnja. Događanja će se  proširiti i na novouređenu Poljanu  Pape Ivana Pavla II pa će na  fešticama biti angažirano više klapa,  imat će više punktova te će biti još  dinamičnije i zanimljivije nego prijašnjih godina.
– Nastavlja se i svekolikim manifestacijama – peti Millenium Jump  održat će se 23. srpnja, a jedanaesta  Noć punog miseca 13. kolovoza. No  Zadar će ovog ljeta imati još jedan  veliki spektakl. Riječ je o Adria Air  Race Zadar 2011., utrci zrakoplova  na kojoj će sudjelovati najbolji  akrobatski piloti iz raznih krajeva  svijeta. Utrka će se održati iznad  zadarske rive 20. srpnja, a ono po  čemu se razlikuje od drugih ovoga  tipa, jest broj disciplina u kojima će  se natjecatelji okušati.
Zanimljivo je spomenuti da se  prošlogodišnji Air Race održao u  Dubaiju, a ove se godine zahvaljujući organizatoru, tvrtki Aeroclub Airsport Croatia iz Zagreba,  utrka održava kod nas u čast 100  godina zrakoplovne tradicije u Hrvatskoj, rekao je Stjepan Felber,  podsjetivši da će uz Glazbene večeri  u Sv. Donatu Zadarsko kazališno  ljeto te događanja koja organiziraju  Arsenal i Maraschino ljeto u Zadru  biti ispunjeno šarolikim i zanimljivim događanjima.