Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Spontano druženje uz prigodni program

13.06.2011. 22:00
Spontano druženje  uz prigodni program


Učitelji iz mjesta Örebro iz Švedske, koji su ovih nekoliko dana na studijskom putovanju u Biogradu, putem Carneta su izrazili želju za posjetom jedne škole na području Zadarske županije. Kada smo to doznali, stupili smo u kontakt s njima i dogovorili današnje druženje, kazao je Mile Marasović


U sklopu posjeta  Zadru petnaest švedskih  učitelja iz mjesta Örebra  jučer su sudjelovali i na susretu učitelja u OŠ Petra Preradovića, koji su za svoje goste organizirali i prigodni  program. Nakon stručnog  posjeta školi i nastavnim satovima te upoznavanja školskog kurikuluma i sustava ocjenjivanja u školi, gosti su prisustvovali i priredbi koju su  za ovu priliku pripremili i izveli učenici i nastavnici škole.  Kako je pojasnio Mile Marasović, ravnatelj OŠ Petra  Preradovića, riječ je o spontanom druženju, koje je nastalo na inicijativu švedskih  učitelja.
– Učitelji iz mjesta Örebro  iz Švedske, koji su ovih nekoliko dana na studijskom  putovanju u Biogradu, putem  Carneta su izrazili želju za  posjetom jedne škole na području Zadarske županije. Kada smo to doznali, stupili smo u  kontakt s njima i dogovorili današnje druženje. Stoga su danas  najprije nazočili na nekoliko  nastavnih sati u našoj školi, razgovarali su s našim nastavnicima i razmjenjivali stručna  mišljenja, poveli smo ih u šetnju  gradom i pokazali nekoliko zadarskih znamenitosti, a potom  su se pridružili našoj školskoj  priredbi na kojoj im želimo pokazati sve ono što su naši učenici tijekom godine naučili u sklopu svojih izvannastavnih aktivnosti, kazao je Marasović, dodavši da se nada da je ovaj  događaj samo početak jedne  lijepe suradnje te da će se  zbližiti sa švedskim učiteljima  te s njima u budućnosti ostvarivati zajedničke projekte.
Učenici su tako svojim gostima s radošću prezentirali nekoliko glazbenih točaka koje su  za ovu priliku marljivo uvježbali. Predstavio se tako školski  zbor i školska plesna skupina, a  s obzirom da je u ovoj školi  organizirana i dodatna nastava  iz stranih jezika, koju učenici  mahom pohađaju, ovom su prilikom izveli i nekoliko pjesama  na stranom jeziku kako bi gostima pokazali svoje znanje i  talent i na tom području.